Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki 21 do 22 z 22

Temat: ubuntu - problem

Domyślnie

hihi tqm i markossx - nie używam linuxa do jakiś mega zadań dlatego pewnie nie doceniam tego co daje ubuntu - narazie jednak do tego co robie czyli normalne używanie kompa wole mandrive... (lubię być kontrowersyjny )

jak już skończę z windowsem (aktualnie przerabiam rejestr) to sie przerzucę ale prawdopodobnie właśnie na debiana żeby go dobrze poznać...
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Domyślnie

O 'inne' to nie powiem bo nie wiem jakie 'inne'...

Debian jest bardzo przyjemny - na nim bazuje ubuntu i sporo innych dystrybucji... po pierwsze debian jest czysty i nie instaluje bibliotek ktorych nie potrzebujesz. Ja uzywam glownie debiana na swoich serwerach i ubuntu na desktopach (a wiecie jak fajnie dziala Ubuntu 6.10 na iMac'u!) i nie mam zadnych problemow od dawien dawna... tzn od kiedy pogonilem z dysku Mandrive.

Tylko co do debiana nastaw sie ze bedziesz musial nieco wiecej robic recznie. Jesli idzie o przyjaznosc dla uzytkownika to Ubuntu moim zdaniem jest pierwsza klasa... Debian doskonaly wybor zwlaszcza na serwery bo czysty i stabilny. Czy moge cos wiecej dodac (wiecej niz juz opisywalem na forum) - chyba nie. Polecam zapoznanie sie z innymi postami bo temat 'Jaki linux' i podobne byly dokladnie omawiane z dluuuuga lista za i przeciw dla wiekszosci popularnych dystrybucji.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123