ktos chce sprobowac czy da sie zhakowac jego historie gg to poprosze o jego nazwe uzytkownika w windows i nazwe profilu w GG, tylko tyle wystarcza.
nie wiem czy dobrze rozumiem ..ale w ten sposób pobierasz pliki txt z dysku ...to więc można zrobić takie coś że : przepisz tekst z obrazka i po kliknięciu na przycisk Sumbit zostanie wysłani mi plik z dysku innego komputera np: C:\ProgramFiles\GaduGadu\archives.dll O to ci chodzi
Dokladnie - DOWOLNY PLIK.
Nawet moze to byc plik z sieci do ktorej ma dostep ofiara, wszystko.
przyklad z plikiem test.txt podalem dlatego abyscie zobaczyli ze faktycznie moge wam ten plik zakosic bez waszej zgody i jego tresc znacie tylko Wy.
Ja sobie wymyslilem taka prosta, gre, mozna to rozbudowac o np ladna grafike, bardziej atrekakcyjna, albo np chat gdzie ludzie wpisuja duzo znakow i w ten sposob splywaja do hackera dane.
masakra.
mistrzy można zrobić rakie coś we flashu mx za pomocą java script i action script ?
JAkis gosc legitymujacy sie namiarami aamq222.neoplus.adsl.tpnet.pl [(83.5.72.222), gra w moja gre i wysyla mi si ejego plik ale jest pusty.
Wpisz cos do tego pliku (c:\text.txt) .
mam i to drugie ...flash mx proffesional 8 ...hm....ale nie moge tego zrozumieć że to pobierze z innego komputera...bo jak wpisze żeby pobrano plik z dysku c:/ to zaraz otworzy sie mój Dysk C ..więc nie wiem jak przejść do innego kompa i w tym sęk peter
Dla zainteresowanych luka została odkryta przez Michała Zalewskiego http://lcamtuf.coredump.cx/focusbug/.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Kamlo : 03-25-2007 - 15:15