Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki 21 do 25 z 25

Temat: Winszajz 98

Domyślnie

Znajdujesz się na najlepszym forum IT - więc nie wiem poco szukać innych, gorszych.
    eee, tu sa gora 3-4 osoby ktore sie udzielaja, w artykulach tez zadne cuda

ksiazki sa fajne, mozna znalezc duzo informacji, tylko nie wszystkie...
    A hacking to tylko siec+asembler+os, nic wiecej! tego mozna sie 'wykuc' w tydzien, jak ktos chce. Ale 90% to praktyka i umiejetnosci.

2. Domyślnie

Dobrze to ująłeś solidna wiedza Informatyczna, pewnie wielcy h4ksiorzy wyśmiali by mnie gdybym im powiedział że zaczynałem od przeliczania systemów liczbowych - bo na co to komu? na co im wiedzieć czym są protokoły routowalne ile warstw ma protokół tcp/ip, który algorytm sortowania jest najszybszy, przecież to tylko podstawy - ale im wygodniej wpisać w googlach 'how to hack someones comp?' i od razy zacząć hackować - cóż ciekawe tylko kto na tym lepiej wyjdzie...

Edit /@ h3x ja tu widzę więcej osób które się udzielają - a znasz jakieś lepsze polskie forum ?
    www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.

Domyślnie

- a znasz jakieś lepsze polskie forum ?
    no znam, ale kazde forum jest inne. Tutaj ludzie dobrze znaja sieci (tgm chyba najlepiej ). A np uw-team.org to systemy od wewnatrz, duzo sie mozna nauczyc czytajac posty.

Ktos kto z hackingiem nie mial nigdy nic wspolnego nie zdziala za wiele sam...
    Polegnie na konfiguracji trojana wysylajac caly pack .rar Albo lepiej, wpisze swojego maila do keya a potem sie dziwi ze ktos mu stronke podmienil i zmienil pass na ftp

Wink wykuć?

No dobra wykuć, może, ale nie wierzę ze w tydzień da się to zrobić. NIe rzecz ww tym, by coś znać, rzecz w tym by stało się to elementem świadomości, by nie myśleć na zasadzie, chmm... Pojęcie takie to jest: ......... cholera tylko co z tego wynika. Po za tym, choćby jeden język programowania- by wykuć się w tydzień? wątpię. Może Basica. I mówię Ci to jako zawodowy programista - to właśnie robię w pracy. Jeśli nawet siedziałbyś np. nad Javą po 20 godz przez tydzień, to ledwie osiągnąłbyś naprawdę podstawowy poziom który może pozwoliłby Ci pisać jakieś prymitywne bazodanowo-sieciowe programiki. Z resztą nie pamiętam kiedy ostatnio używałem assemblera do wiadomych celów. Może kiedyś assembler+softIce+HexEditor umożliwiały zcrackowanie jakiejś gry. Ale to hackingu? Mam wrażenie, że pozujesz, nie wiedząc kompletnie o czym mówisz, że pewnie ten tekst o aśmie, Os, sieciach bezmyślnie przekleiłeś z jakiegoś forum z lamuchami. Do pisania programów typowo pod sieć (a takie się używa w tej praktyce) używa się C lub jakiś skryptowy. Po co tu assembler? Na prawdę nie zabłyśniesz tego typu tekstami, a prędzej się skompromitujesz. Może działało to na Twoich kolegów z gimnazjum ale tutaj, ktoś kto przynajmniej otarł się o to, wyśmieje Cię. Nie rób tego więcej, radzę Ci w tej chwili życzliwie, następnym razem ktoś może powiedzieć to samo, dużo bardziej dosadnie, wulgarnie i np. przy kolegach na żywo. Czy wtedy nie będzie Ci wstyd? Stary bez urazy.
    VB masz rację, właśnie nie zdają sobie sprawy z tego, co dają właśnie te proste podstawy. Nie chce im się, wolą trojanem komuś cd otworzyć i uważać się za wielkich haxiorów, najlepsze jest to, że oni nas, ludzi którzy podchodzą do tego z zupelnie innej perspektywy, i mających duuużo większą od nich wiedzę , uważają za cieniasów.
    Ostatnio edytowane przez javaman : 03-21-2008 - 12:05

5. Domyślnie

Tak miło się rozmawiało a już wojne wywołujecie. H3x ma sporą wiedzę z tego co widzę więc Twoje oskarżenia są mało trafne, a na pewno bez podstawne.
    Tu nie chodzi o to kto ma większą wiedzę, o przekrzykiwanie się ja wiem to, a ja wiem to , a ty nawet nie wiesz o czym mówisz! Zachowajmy powagę, forum do tego nie służy

Jestem za zamknięciem tego tematu bo i tak się offtop zrobił a i powoli się shoutbox robi. Temat chyba i tak jest już wyczerpany.

PS i nie VB tylko hedVB
    www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Zasady Postowania