tqm - spokojnie, to nie jest nic poważnego . Zwykły sklep spożywczy, a ja jestem zwykłym 'cieciem' od monitorowania tegoż obiektu i pilnowania przed złodziejami tudzież menelkami i innymi rozrabiakami. Robota nie jest wymagająca a sklep tej sieci jest umieszczony w okolicy domków jednorodzinnych i przez te 3 miesiące pracowania zdążyłem się już nauczyc, że zakupy robią tam w zasadzie sami stali klienci i do tego nie jest ich sporo . Nie pracuję też na umowę o pracę tylko umowa zlecenie, więc w papierach nic namieszane miec nie będę . Dla umilenia czasu pracy chciałem po prostu miec możliwośc wejścia na gadu lub jakąś stronkę bo często są momenty, że sklep stoi pusty i nie ma totalnie co robic .
Hekko - jak zainstalowac owo proxy?
Pozdrawiam.
ja bym na początek zmienił dns, na na przykład:
194.204.159.1 - wiadomo czyj
zobacz czy na tym kompie nie działa jakiś firewall czy antyvir i nie blokuje wszystkiego jak leci
zrób ping: wp.pl
i ping 212.77.100.101
zrób tracrt do wyżej wymienionych
wklej wyniki, pomyślimy....
tqm, nie sądze żeby admin sieci sklepów spożywczych stosował jakieś wyrafinowane urządzenia i metody
on się modli żeby mu nic nie padło, hehe.
* markossx *
Ah Koval... to to zmienia postac rzeczy
Hmmmm... najwygodniej to jednak miec wlasny komp i wlasne lacze... teraz rozumiem dlaczego tak bardzo chcesz miec neta
Co do uzyskania dostepu do sieci - sprawdz konfiguracje u siebie na kompie - czy ma ustawiona brame (taka jak inne kompy), czy ma DNSy itd. Co do przelaczania kabli to bylbym bardzo bardzo ostrozny... no ale tez jest to wyjscie
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Mój komputer posiada takie same ustawienia sieci jak pozostałe komputery, tj. bramę, maskę podsieci, DNS'y oraz sufiks DNS (chociaż powątpiewam w jego niezbędnośc). Narazie ze zmianą kabelków się wstrzymam, ponieważ do tego routera CISCO podłączone jest wszystko (kasy fiskalne, komputery, kserokopiarki, wagi itp. ) - najpierw się upewnię, który to kabelek
Ostatnio edytowane przez Koval : 01-21-2008 - 12:49
www.8bz.pl
Takie dwa programy odkryłem u szefowej w kompie:
WinVNC
Novell dla Windows XP
Cóż to za ustrojstwa?
www.8bz.pl
Wystarczy w google wrzucić to się dowiesz
koval, a male proxy na kompie w magazynie nie pomaga?
Pozdrawiam