Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 21 do 30 z 122

Temat: Karta sieciowa do aircrack

Domyślnie

Jeśli wszystko robiłem dobrze to się trochę zmartwiłem - nie złamię żadnego kodu. Statystycznie jeśli w 7 godzin złapałem 4 tys IVs-ów to nawet żeby użyć aircrack-ptw potrzebuję 10 razy więcej (minimum 40 tys) a więc to jest 70 godzin pracy kompa oczywiście przy sprzyjających warunkach. Czyli nie realne. Dobra to jednak wrócę do tematu postu - jaka karta sieciowa do aircrack. Wiesz już co posiadam więc nie jest to dobre. Czy możesz zaproponować model karty oraz ewentualnie antenę do niej (ja na hardware się nie znam) jaki model mogę kupić do swojego laptopa - oczywiście pamiętając że mam gwarancję. Tylko chodzi mi teraz o sprzęt którym mogę wstrzykiwać lewe pakiety no i wiadomo z ceną - nic co jest najtańsze ani żaden wypas za kosmiczną cenę. Coś pośredniego - a i możesz ewentualnie podać cenę w funtach.

Domyślnie

Cokolwiek na PCI na ukladzie Atheros Zalatwi spraw na cacy - chyba moge wrecz powiedziec, ze 'gwarantuje' hehe...

Co moge polecic donosnie ipw3945 - ta karta jest swietna, po prostu sprobuj jeszcze kilka razy zbierac dane. Cala sztuczka polega na tym, ze ja obserwujac sieci sasiadow na przyklad przez tydzien nie mialem w ciagu dnia wiecej niz 3-5k pakietow 'DATA' a raz dla jaj zapuscilem i poszlo 280k w ciagu 2h po prostu ktos korzystal z sieci w tym czasie i tyle.

Co do zakupow...
    1. http://cgi.ebay.co.uk/NEW-ATHEROS-80...QQcmdZViewItem
    karta super bedzie ale nie ma wyjscia na zewnetrzna antene... znowi Icom jest jednym z 3 najwiekszych producentow sprzetu radiowego - dla krotkofalowcow i sluzb profesjonalnych (nazwijmy 'mundurowych') - firma mowi sama za siebie jak dla mnie a cena wrecz powala!
    2. http://cgi.ebay.co.uk/Atheros-IBM-10...QQcmdZViewItem ja zastanawiam sie nad tym - bedzie jak znalazl do mojego x60s

Jedno co warto dodac - 2 karty oznaczaja podwojna zabawe... mozesz ustawic lewy hotspot i popatrzec co sie bedzie dzialo ale pamietaj ze jak juz to na wlasna odpowiedzialnosc Mozna sobie napytac biedy...

EDIT: wlasnie kupilem karte taka jak pkt.1 - bedzie kolejna do kompletu a wyjscie na antene sam dorobie hehe...
    Ostatnio edytowane przez TQM : 08-20-2007 - 23:42
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Ok dzięki za ofertę - wybiorę pozycję pierwszą i w przeciągu dwuch dni kupię. Ale jeszcz jedno pytanie a mianowicie:
    Odpalając airodump-ng mamy kolumny BSSID ... oraz ESSID
    W kolumnie ESSID mam nicki jakby oraz dwie pozycje <lenght: 10> - tutaj najwięcej zbiera danych mimo że to nie nazwa a no wasnie nie wiem co to jest i zrobiłem tak żeby łapał pakiedy z tej pozycji w parametrze podając jego BSSID. Nie wiem czy to jakaś sieć czy co? No i zebrał 60 tys IVs-ów i aircrack-ng nie mógł tego rozkodować. Znalazłem klucz za pomocą aircrack-ptw; I pytanie czy mogę się z tą siecią połączyć (o ile to jest sieć) i jeśli tak to w jaki sposób bo znam tylko BSSID.

Domyślnie

Klucz podany przez aircrack-ptw bedzie dzialal... co do reszty teraz nie powiem bo nie widze ekranu ale odpale w biurze i dam znc... tak z pamieci to ciezko - nie chce wprowadzic Cie w blad.

Domyślnie

No cóż taką gafę popełniłem że większej nie mogłem - dzisiaj dostałem przesyłkę no to zadowolony - rozpakowałem, wyłączyłem kompa i wkładam kartę. Wchodzi tylko do połowy a dalej nie idzie. No to przyglądam się bliżej i coś mi tu się nie zgadza. Zaglądam do instrukcji obsługi laptopa i tam widzę Express Card Slot for Cardbus Card Slot
    A ja kupiłem karte PCMCIA.
    W takiej sytuacji co zaproponujesz tqm - opłaca się kartę odsyłać czy wymieniać, czy nie mam możliwości zwrotu. Ale jak by nie było to chcę mieć kartę do aircrack- tym razem na Express Card.
    A co ci sprzedawca odpisał?

Domyślnie

Nie odpisal... wlasnie bede go molestowal dalej... :P

Domyślnie

Mam w laptopie kartę Intel 8945ABG, pobrałem BackTrack'a 2, ale nie wykrywa karty. Polecenie ifconfig pokazuje tylko eth0 i lo. Czy jest to wina braku jakiegoś sterownika? Z góry dziękuję za pomoc.

Domyślnie

Niestety wsparcie dla tej karty jest takie sobie (powiedzmy srednie) - nie sprawdzalem ale szybka wycieczka do google zwraca kilka informacji - http://www.prolixium.com/linux-t60

Tutaj nawet podobny problem zgloszony na forum BT2 - http://forums.remote-exploit.org/arc...hp/t-7979.html niestety bez odpowiedzi...

Jak wynikaloby z pierwszego postu to kwestia modulu w kernelu i/lub firmware. Obawiam sie ze na poczatku bedziesz mial ogromne problemy z odpaleniem tej karty. Niestety nie jestem w stanie podac nic wiecej - nie mialem z nia jeszcze stycznosci.

EDIT: odnosnie glownego watku - czekam na wymiane karty, sprzedawca nie robi zadnych problemow, zobaczymy czy nowa zadziala.

Domyślnie

Mój błąd. Napisałem 8945, a to jednak Intel 3945, czyli taka z którą wcześniej miał problem r_jaro. Sorry tqm, że przez mój błąd szukałeś niepotrzebnie. Nadal jednak potrzebuję pomocy. Z góry dzięki

Domyślnie

Mam taka sama - nawet 2 w dwoch laptopach...BT2 ma sterownik do niej... Odpal 'startx' i w jednym z menu wifi jest opcja w stylu 'Load ipw3945 driver' - to bedzie to - dalej musisz sam zobaczyc, nie pamietam dokladnie polecen.

Co ciekawe odpalajac fluxbox'a ('flux') tej opcji nie ma w menu :-/
    Po zaladowaniu sterownika calosc dziala wysmienicie

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni