Ten kurs w j.pol czy eng? xd
btw. Zapisałem się i nic nie dostałemm ;/ Wysłałem PW z gg.
Ten kurs w j.pol czy eng? xd
btw. Zapisałem się i nic nie dostałemm ;/ Wysłałem PW z gg.
Jest tego na prawde sporo... samo pobieranie bedzie trwalo dosc dlugo :P ale spoko... akurat Thinking in Java mam po polsku, tylko rodzinka musi mi wyslac bo ksiazka zostala w kraju...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Kurs prowadzę po polsku, własnie kończę pisać piewszą część, niedługo się pojawi jako osobny wątek. Książki są z reguły po angielsku, ale nie jest to podstawa kursu, udostępniam je dla dociekliwych i ciekawych tematu. Może po wprowadzeniu zainteresujecie się tym szerzej. Ja piszę FIX a książki z reguły dużo obszerniej omawiają dany temat. Ale to nie tak, że to jest element kursu, to jest tylko dodatek dla tych którzy mają ochotę więcej poczytać.
OK. Panowie i Panie(?) stało się i wrzuciłem pierwszą część. Proszę wybaczcie błędy słownikowo-gramatyczno-informatyczne, ale jest już późno i trochę mi się oczy kleją już. Zapraszam i życzę przyjemnej lektury. Swoją drogą polecam zajrzeć na FTP za jakąś godzinę.... dojdzie parę gratisów.
Proszę wypowiedzcie się nt. tej pierwszej części - będę wiedział co mogę robić, lepiej czego unikać, na co bardziej zwracać uwagę.
Zapisy jeszcze otwarte? Jeśli tak to i ja się zapisuje. Z obiektami miałem już styczność w C++ i Pythonie, ale chętnie tę wiedzę odświeżę. Niestety GG nie mam, może być kontakt przez forum i e-mail?
http://nikowek.blogspot.com/
Zbrojne Ramię Pingwina!
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
G+ e- h! r% y?
------END GEEK CODE BLOCK------
możesz się jeszcze dopisać - lista jest zawsze otwarta, z pewnych względów o których wiedzą Ci którzy już mój serwer odwiedzili, nie mogę danych po połączenia upubliczniać na forum.możesz pisać na javaman(at)op.pl - wyślę Ci dane do połączenia. Serwer włączam na żądanie. więc też muszę wiedzieć kiedy ktoś chce się połączyć, po to jest mi potrzebne gg.
Ja też bym sie chciał nauczyć javy, i tak jak niektórym, i też udało mi się w javie zrobić tylko napis "hello world".
Javaman, dopisz mnie do listy.
Mam nadzieję że pokażesz w tych tutorialach jak sie robi aplikacje sieciowe, np. czaty? I aplikacje na komórki?
IMHO fajna była część pierwsza.
Ostatnio edytowane przez dark hat : 03-30-2008 - 18:54
ok, dark_hat. Czaty robi się w postaci tzw. appletów, zrobimy nie ma problemu, będziemy też robić aplikacje okienkowe, servlety (takie łooo co działa po stronie servera) na komórki też omówię, z resztą są dość podobne do tych normalnych, sporo o tym znajdziesz na FTP, ale to dopiero jak juz przerobimy zagadnienia podstawowe. Jeśli dziś mi się jeszcze uda, to napiszę drugą część kursu. W tym właśnie "hello world".Takie juz pierwsze podstawowe programy.
PISZę ODDZIELNEGO POSTA NA CAPSIE BO TO WAżNE!!
FTP: jeśli ktoś będzie potrzebował zaciągnąć coś z serwera, piszcie na priv/gg
w przypadku takiej prośby napiszę na forum, od której do której będzie stał FTP. Wtedy kto ma dane połączeniowe może się logować, kto nie ma niech wali na priv to podam. A parę smaczków jest, co z resztą niektórzy już widzieli
PS - a może za jakiś czas w ramach nauki pracy zespołowej naklepiemy w javie coś do forum? chćby IRCa o którym była jakiś czas temu mowa, ale chyba coś słomiany zapał i padło...
Ostatnio edytowane przez javaman : 03-30-2008 - 21:17