jak obraz ściągany to może być walnięty, powinna być opcja sprawdzenia płytki przed instalką - spróbuj użyć...
jak obraz ściągany to może być walnięty, powinna być opcja sprawdzenia płytki przed instalką - spróbuj użyć...
* markossx *
A możecie podac jakieś linki co by można było sobie np. wybrać którego linuksa pobrac --> mandrake, ubuntu --> co sa sprawdzone linki, znaczy co działają
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
przeszukiwać forum zanim ktoś zada pytanie!
tu masz linków w pytę:
http://hack.pl/forum/thread361,linux_download.html
mandrive se odpuść na dzień dobry...
Następny:
haha! eMCe - zdublowaliśmy się
w tym samym czasie
by eMCe: rzeczy niemożliwe robie od ręki pozdrówka!
by markossx: dzięx bracie!
Ostatnio edytowane przez markossx : 04-07-2007 - 14:57
* markossx *
Czemu odradzasz mandrive --> którego polecasz
pokaż mi gdzie go polecam.....
* markossx *
hihi komuś sie coś pomyliło to ja polecałem mandrive i to w innym poście.. dla mnie jest ok - szczególnie jeśli chodzi o odpalenie czegoś z plytki - jak mam wybierać między ubuntu a mandriva (najlepiej wersją ONE) to wybieram mandrive bo mam przy okazji masę narzędzi których ubuntu mi nie da (czas wstawania systemu minimalnie po stronie ubuntu - stabilność wyrównana bo niby co można odpalić na płytce... przeglądarkę openoffica i kopete w dodatku mandriva jest przyjazna dla poczatkujacych - bo jak markossx napisał jest windowso podobna... na start jest naprawdę dobra według mnie - moze dlatego ze sie narazie nie zapuszczam w jakieś zaawansowane zabawy tym systemem - muszę narazie poznać wszystkie tajniki windows których wbrew pozorom ten system troszkę ma - matura z infy mi sie marzy (zdana matura) między innymi jest jakiś system operacyjny - więc ja postanowiłem wybrać windows bo jaduzej na nim siedzę...
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
Gdzies tutaj na forum opisywalem jak wyglada Mandriva i Ubuntu z punktu widzenia osoby, ktora sporo tego uzywala... W efekcie Mandriva poszla "do piachu" za to ze taka zasmiecona i strasznie utrudnia zrobienie bardziej zaawansowanych rzeczy, ktore w innych dystrybucjach robi sie w mgnieniu oka... dlatego teraz pracuje na Ubuntu, w ktorym proste rzeczy robi sie banalnie prosto a te juz bardziej/bardzo zaawansowane robi sie dosyc prosto :-)
Dla porowniania powiem ze rzeczy super pokopane w Mandrivie to koszmar a Ubuntu radzi sobie z nimi dosc dobrze...
Nie bede opisywal tego raz jeszcze - poszukaj na forum.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
na łatwiznę idziecie Kolego!wybieram mandrive bo mam przy okazji masę narzędzi których ubuntu mi nie da
dla mnie mandriva jest z mety skopana bo ta jest maxymalnie podciągane pod windę: pokaże wam coś, to otwiera na dzień dobry:
PORT STATE SERVICE
22/tcp open ssh
23/tcp open telnet
80/tcp open http
111/tcp open rpcbind
139/tcp open netbios-ssn
443/tcp open https
445/tcp open microsoft-ds
631/tcp open ipp
10000/tcp open snet-sensor-mgmt
// 10000 - kolo sam se doinstalowł
MAC Address: xx:xx:xx:xx:xx: (Realtek Semiconductor)
Device type: general purpose
Running: Linux 2.6.X
OS details: Linux 2.6.5 - 2.6.11
Uptime 0.350 days (since Mon Apr 2 23:03:58 2007)
awaria.
jak sobie nie pogmerasz to cieniutko.
ubuntu jest goły i za to trzeba go cenić.
wiem że uderzam z perspektywy znajomości tematu ale uważm zarazem że na wodzie do kostek pływać się człowiek nie nauczy
edit: robiłem bo literówki były.
Ostatnio edytowane przez markossx : 04-07-2007 - 21:23
* markossx *
no a co jesli idzie o debiana czy inne