-
Ok dzieki za wyjasnienie, ale mam takie pytanie, po np. 2 miesiach (UK) dalej sa w stanie sprawdzic skad sie ktos laczyl? (internet mobilny). Bo to ze jak zadzwonie i mnie moga namierzyc to wiem
, ale czy moga po jakims czasie.
-
Nie wiem dokladnie ale sadze ze tak... bo logika mowi, ze te dane sa uzywane do systemu naliczania oplat, wiec skoro wiemy ze ten user dzwonil wtedy do tego i tego numeru... to nie jest problemem miec informacje przez ktora stacje bazowa szlo polaczenie - to nic nie kosztuje a moze sie przydac. Z doswiadczenia wiem, ze wiekszosc firm jak moze to bedzie trzymac dane - nawet jesli ich nie uzywa normalnie... tak samo jak wiem (az za dobrze), ze zaraz jak te dane skasujesz to beda Ci potrzebne, wiec nikt nie ryzykuje kasowania :-)
-
Czyli jest to calkiem mozliwe ze po np miesiacu sprawdza sobie skad sie laczylem z dokladnoscia do paru metrow? :/ Czy az tak to nie
-
Odpowiedzieliśmy Ci na pytanie od strony technicznej - tak. Te dane są przechowywane w systemie i kopiach zapasowych.
Jak długo są przechowywane? Nie wiemy. Wiemy, że od strony technicznej nie ma ograniczeń. Te dane mogą być dostępne w systemie dziesiątki lat.
Jeśli szukasz precyzyjniejszej odpowiedzi, zapoznaj się z prawem (i przepisami) obowiązującym w kraju, z którego pochodzi provider GSM i wróć do nas z wynikami poszukiwań.
-
... i nie zapomnij zajrzec do wewnetrznej dokumentacji operatora ;-) bo co interpretacja prawa to inne wyniki - zalezy kto interpretuje
Zasady Postowania