Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 31

Temat: Pierwsze kroki w waszym świecie...

Domyślnie

Javascript jest czesto uzywany do sprawdzania czy wartosci pol sa poprawne - czy email wyglada jak email, czy haslo nie jest za proste albo za krotkie...

Mozna to zrobic w sumie po stronie serwera i dobrze napisana aplikacja i ta to sprawdza jeszcze po stronie serwera, ale w ten sposob odpada wiele glupich bledow - ktos prowadza za krotkie haslo, wiadomo ze serwer je odrzuci... ale po co ma to robic serwer skoro szybciej i oszczedniej uzyc javascript'u do wywalenia informacji u klienta bez zawracania glowy serwerowi?!

Jesli jednak ktos mysli ze javasript zalatwia sprawe sprawdzania poprawnosci pol w formularzach to sie baaardzo grubo myli!

Domyślnie

nie ma chyba sensu zebym wrzucal tu caly skrypt bo sporo tego moze byc...
    nie mam tez jakiegos konkretnego planu co do tego pomyslu (nie myslalem o zadnej konkretnej stronie)
    ale wezmy np skrypt ze strony jak sie loguje na swoja poczte
    http://edit.europe.yahoo.com/config/...//uk.yahoo.com
    albo moze latwiejsza bedzie jakas polska poczta
    z wp albo onetu
    moglbys spojrzec w te skrypty jak bedziesz mial czas i dac mi znac czy jest mozliwe takie zagranie
    hihi - nio więc tak:trzeba zacząć od tego ze wcześniej wspominałeś o sytuacji kiedy cytuje:

1 strona jest w jezyku javascript
    2 strona wymaga zalogowania
    3 zna sie login
    to czy mozna w zrodle strony odnalezc jakos haslo
    więc tak:
    po 1: mało kto juz zabezpiecza sie hasłem dzięki skryptowi w JS - a juz na pewno nie yahoo.com - tutaj masz napisaną aplikację która działa po stronie server'a i tam sprawdza hasło - w źródle strony ty naturalnie nie widzisz kodu np. php.....

zdarzają się jeszcze strony - przeważnie jak jakiś dzieciaczek sobie napisze i wklepie skrypt znaleziony w google - gdzie masz w kodzie login i hasło - ale to w zasadzie nic - bo masz coś co sprawia ze ten login i hasło nie są ci potrzebne - mianowicie masz podaną ścieżkę do pliku - który zobaczył byś po wpisaniu tego loginu i hasła

bywają też mądrze napisane skrypty w JS gdzie nazwa pliku powstaje np. poprzez połączenie loginu i hasła i dodanie odpowiedniego rozszerzenia - w takim przypadku musiał byś znać strukturę plików na serwerze...
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Domyślnie

a ja wogóle nie wiem jak zacząc grać w to http://www.uw-team.org/hm3next/level1x.htm

Domyślnie

zacznij od nauki czytania - potem skup sie na html'u i javascriptcie (do 5 lvl ci wystarczy...)
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Domyślnie ...

zgadzam sie hackme to dobra rzecz
    * fajna zabawa
    * umiejentosc logicznego myslenia
    to przede wszystkim
    a pozniej
    * znajomosc html
    * znajomosc jv scriipt
    ja przeszlem 6 lvl. 7 proboje

Domyślnie

no to ja tam gdzie 9 lvl.......
    a i ja sie 1 jezyka co uczlem to c++
    ale czy to dobry wybur wedlug mnie niee
    skoro jests poczatkujacy to visual basic albo tak jak kolega wspomnial pascal

Domyślnie

Ja z moimi umiejętnościami doszedłem do lvla 5, ale tutaj zaczyna się PHP, ale sądze że długo nie posiedze na tym etapie bo od wczoraj uczę się PHP z bardzo dobrej książki. Do tego polecam zciągnięcie i przeanalizowanie videoartow ze stronki uw-team.org. A do 5 lvl'a doszedłem bez nzajomości java scriptu. Ale chyba wszystkie języki są do siebie na tyle podobne że moja znajomość innych języków pozwoliła mi przebrnąć przez pierwsze 4lvl'e

Domyślnie cosiestalosie ;)

zgadzam sie...wedlug mnie jezyki sa podobne do siebie....moze wiadomo ze sa inne troche funkcje np document.write w jv albo writeln w tp ale wiadomo oco chodzi..albo jesli chodzi o zmienne ....to wiadomo ze sie od var zaczynają
    wedlug mnie wystarczy 1 jezyk na perfekt i pozniej latwo przychodzi reszta..

Domyślnie

hackme jest banalne, przeszedłem 3 poziomy dawno temu.

var x = 'unknow' // x = 'unknow'
    var x = x.length/2 // co to jest length/2? i ile wynosi nowe x?

fraza='laowi'
    fraza.substring(1,5) // zwróci aowi, poczytaj o substringach

Domyślnie

length dlugosc
    "dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."

Zasady Postowania