chytaj:
http://www.dialnetmasters.pl/
ale pytanka to rzeczywiście mają trochę zryte...
Nie lubie tego konkursu O_o
chytaj:
http://www.dialnetmasters.pl/
ale pytanka to rzeczywiście mają trochę zryte...
Nie lubie tego konkursu O_o
hehehe a ja jestem duuuuuuzo za stary na niego :P
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
No tak... ja sie caly czas czuje mlodo... ale do szkoly juz nie chodzimy wiec konkurs raczej nie dla nas ;-)
Hah TQM rozwalił by wiarę na start ;D
O ile byłem 1 ze szkoły w I etapie, to ciekawe co w drugim może być. Faktycznie, pytania już na I etapie były głupie. Było pytanie w stylu
'Która z poniższych technologii jest najczęściej używa do utrzymania połączenia na niewielkie odległości'.
a)Wi-fi
b)bluetooth
c)costam
Pytanie może i dziecinnie proste, ale podchwytliwe, na początku zaznaczyłem wi-fi, no bo przecież bluetoth nie utrzymam połączenia z netem. Ale potem pomyślałem, bardzo krótkie odległości, no to bt...
Wszystkie pytania dziecinnie proste, ale jak mi wyskoczyli z pytaniami typu 'W 2006 r. internetu używało:
a)845mln. ludzi
b)2 miliardy
c) tysiąc pięćset sto dziewięćset
to myślałem, że walne na cycki, wiedziałem, że 845 mln. ale to tylko przypadkiem obiło mi się o uszy.. Dla mnie pytania z historii internetu są po prostu BEZ SENSU nie wspominając o crossowaniu kabli o których to mówiła informatyczka, że rok, czy 2 lata temu pojawiło się pytanie o układ. No proszę... Skąd ja mam to wiedzieć, przecież takich rzeczy się raczej nie pamięta ;/ Od tego są specjaliści... No nic, pójdę na ten II etap i zobaczę ;D
hmmmm
standardowy to oba konce tak samo:
- bialo-pomaranczowy
- pomaranczowy
- bialo-zielony
- niebieski
- bialo-niebieski
- zielony
- bialo-brazowy
- brazowy
jak ma byc z przeplotem to jeden koniec jak wyzej a drugi zamieniamy pomaranczowe z zielonymi:
- bialo-zielony
- zielony
- bialo-pomaranczowy
- niebieski
- bialo-niebieski
- pomaranczowy
- bialo-brazowy
- brazowy
Sa tez inne sekwencje/odmiany ale jak do tej pory 99% przypadkow spotykam wlasnie taka
Ah, pamietam. Rok temu w naszej szkole tez byl organizowany ten konkurs. Teraz juz w nowej jestem i nie organizuja.
W etapach indywidualnych przeszedlem do finalow wielkopolskich, w Poznaniu. Zjawilo sie 30 osob, niestety - oni mieli ten plus, ze niektorzy 3 klasa technikum) Bylem jakos w czolowce, a 3 pierwsze osoby szly na final ogolnopolski.
Mam gdzies dyplom tylko nie wiem gdzie.
I wtedy byly chore pytania. Zreszta chore jest przede wszystkim to, ze na finalach wojewodzkich byly 2 zestawy zadan (zamkniete+otwarte), i jesli ktos nie mial 8/10 z zamknietych to mu otwartych nie liczyli (2 otwarte = 10pkt), a mialem chyba 7 z zamknietych :P
Ogolnie fajna przygoda. Tylko moja szkola wtedy z miasta brala udzial, i wszyscy moi kumple tez sie dostali do finalu :P Oczywiscie bylem z nich najlepszy^^ Ale wtedy pytania byly typu hard-core
Pamietam te pierwsze etapy pisalismy w szkole na matmie chyba, poszlismy do pracowni i kazdy usiadl przy kompie i jazda, zeby bylo rowno, a nie ze ktos sobie wezmie kogos do pomocy.
Co do pytan ktore wyzej napisales to wow, jakbym takie mial to by byla bajeczka hehe. Mielismy tez o kable, a te na wojewodzkim to juz nawet nie chce mowic o praktycznych...
Cos typu: Pani Kasia costam zrobila z czymstam jakbys jej pomogl i tak dalej opisz caly proces itp hehe.
Niech Cie nie zwioda latwe pytania przykladowe, oni sobie chyba jaja robia, bo nie bedzie takich latwych heh
Ostatnio edytowane przez ogre : 03-14-2009 - 14:16
Fakt z tych przykładowych to 3 razy je rozwiązywałem raz miałem 80% a potem dwa razy po 100% oczywiście pytania są za każdym razem inne :P
Pewnie jak by dali te rzeczywiste pytania, to nikt by udziału nie wziął.
PS Moja grupa nosi nazwę explosionteam ;p i jestem kapitanem czy jak to tam się nazwywa![]()