Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 23

Temat: Sekta

Domyślnie

Mnie tylko zastanawia jaki plan awaryjny i argumenty ma ten wasz guru na wypadek proby kompromitacji go. Pamietaj ze kazda proba uderzenia w przywodce duchowego konczy sie zwiekszeniem poziomu radykalizmu wsrod zagorzalych wyznawcow... wystarczy rozejrzec sie do okola - Radio Maryja (napisz cos na o.Rydzyka a tlum zawyje i bedzie chcial cie ukamionowac), skrajny Islam (i juz mamy swieta wojne), scjentolodzy (oni dzialaja nieco inaczej mi sie wydaje).

Pytanie czy warto przeprowadzac atak frontalny o jakim mowisz? Czy to nie przyniesie dokladnie odwrotnego skutku?

UWAGA:
    Powyzsza wypowiedz nie odtyczy zadnych religii, nie jest przeciwna zadnej z nich, nie obraza nikogo - jest tylko osobista refleksa nt atakowania "autorytetow" (cokolwiek ten termin nie oznacza) i reakcji otoczenia.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Cytat Napisał TQM Zobacz post
    Mnie tylko zastanawia jaki plan awaryjny i argumenty ma ten wasz guru na wypadek proby kompromitacji go.

Pytanie czy warto przeprowadzac atak frontalny o jakim mowisz? Czy to nie przyniesie dokladnie odwrotnego skutku?

UWAGA:
    Powyzsza wypowiedz nie odtyczy zadnych religii, nie jest przeciwna zadnej z nich, nie obraza nikogo - jest tylko osobista refleksa nt atakowania "autorytetow" (cokolwiek ten termin nie oznacza) i reakcji otoczenia.
    Prawdziwy autorytet wybroni się sam. Mądry człowiek, który jest autorytetem, przyzna się do niewiedzy, gdy taka się pojawi i skorzysta ze sposobności, by się czegoś nauczyć, jeśli uzna, że to potrzebne. Ten konkretny guru uważa siebie za niezwyciężonego (w sensie magicznym) wojownika i proroka. Oznacza to, że nikt nie jest w stanie go pokonać.
    Nie chciałem frontalnego ataku. Już to zrobiłem, okazał się nieskuteczny (choć po części skuteczny, bo obnażył sekciarskie mechanizmy). Nie mam żadnego pomysłu co do rozbicia grupy. Jest ona mocno hermetyczna, tzn wszystko dzieje się za zamkniętymi drzwiami. Tym niemniej dla doświadczonego hackera nie będzie problemem otworzenie drzwi tak, żeby nikt tego nie widział. W ten sposób możnaby zebrać dowody na to, że sekta jest szkodliwa społecznie (narkotyki, składanie ofiar ze zwierząt, tworzenie tzw żołnierzy całkowicie posłusznych woli przywódcy, działanie na szkodę byłych członków). Problem w tym, że za kilka dni stracę źródło informacji. Nie mam pojęcia w jakim kierunku rozwinie się ta sekta. Jest bardzo radykalna.
    Podkreślam jeszcze raz - nie chcę zwracać się z prośbą do organizacji kościelnych.
    To kolejny etap ewolucji Ziemi.
    Gaja spowita w sieć.
    Złotą sieć informacji.

Domyślnie

W takim razie moze do "antykoscielnych" (oczywiscie to dowcip) jak policja albo sluzby bardziej specjalne... Zachecanie do hacku czegokolwiek to przestepstwo a Twoj post niestety coraz bardziej na to wyglada gdy mowisz ze masz pare dni tylko wiec musisz dzialac. Ja odbieram to jako zwykly "podjazd" socjotechniczny i nic wiecej - niby mowisz ze wlamanie to przestepstwo a mimo to chcesz wziasc na litosc aby Ci pomoc?

Cos mi sie tutaj nie zgadza - sorry.

Domyślnie

Przyznam sie- ze tak jak mowil TQM-- od jakiegos czau glownie POLICJA zajmue sie wszelkiego rodzaju naduzyciami na tle religijno/etycznym- i chyba idzie im to nawet niezle... Dlatego ja polecam jedynie numer 997- jezeli ten "ktos" dziala na szkode manipulujac.
    A co do naklaniania do hacku to sie nie wypowiem...
    o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com

Domyślnie

LoL... Podalbys chociaz jakiegos linka... Może sie zapisze ? Ja ich przekabace. Przy okazji można by cos zjajczyc ale po co ?

Nie rozumie co Ci da jak ktos wywali sajta ? Toc to nie problem. Tylko co dalej. Troliles tam 3 lata z tego co piszesz... I jest tam pare fajnych osob. No ok. I co myslisz ze jak ktos zownedzi ta strone to oni uciekna ? Czy ze jak ? Wali mi tu jakims przekretem. Z policji jestes chyba :> I szukasz tych co z emule ssaja... Wiedzialem. Ebane FBI :P

Gdzie tu sens i logika ? Jakies moze zyczenia jeszcze masz odnosnie greetza ? LoL

Sekta be Hacked... graty od (nie dla) uciekiniera... Oddajcie mi ziomkow bo... no wlacha bo co ? Bo i am HakIer ? Haha. I tak pewnie albo zreperuja albo inny czort. Mamy 21 wiek. Nie dzialaja juz takie rzeczy.

Patrząc ze strony tej inniejszej niz powyzej... Piszesz ze gosc twierdzi ze mozgiem zabezpieczyl strone i sila umyslu sprawi ze NAD hakIer jej nie piznie... No tu by sie zdziwil. Zapewne z niego guru jak z mojej babki pr0... I z czystej ciekawosci pragne popatrzec na tą strone. A noz jakis "lamerski gov"

Kopsnij na peema mi odnosnik. Z gory zapowiadam ze jestem drogi <JOKE>
    lecz kto wie kto wie
    "Wszystkie komputery PC są kompatybilne, ale niektóre są kompatybilniejsze od innych... Twój jest zawsze mniej kompatybilny..."

Domyślnie

Zaintrygowałeś mnie tą sektą Poproszę link na PM
    Zapewne jak ~99 % ludzi chcesz podjechać starych weteranów różnego rodzaju wojen cybernetycznych w tym też socjotechnicznych, inżynierią socjalną... domyślam się tak... ale jak już się tak na produkowałeś to chociaż pokaż tą stronę

Domyślnie

Ok- ja tez poprosze tego linka- ocenimy twoją "pracke" i czy odrobiłeś zadanie domowe a tak na serio to sprawa mnie coraz bardziej interesuje:P PROSZE o wiadomośc na PM

Pozdrawiam
    o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com

8. Domyślnie

Za dużo tu do czytania, przeleciałem was wszystkich po łebkach; mówisz że to sekta okultystyczna, jak można się z nimi skontaktować, masz jakieś namiary cokolwiek, chyba że pisałeś a mnie to umknęło

Domyślnie

Wiem, że wygląda to jak prowokacja albo post typu "pomozcie, jak shackowac kompa kumplowi?".
    Jak pisalem wczesniej, nie chcę namawiać nikogo do przestępstwa. Chcę tylko pokazać grupę, która działa w ukryciu. To wszystko. Piszę na stronie hackerskiej, bo strona jest zamknięta i dla przeciętnego usera niedostępna. Czy ktoś będzie chciał to bliżej zbadać, tego już nie wiem.
    Sprawę na policję mógłbym zgłosić, ale muszę mieć podstawy. A nie mam żadnych dopóki nie wejdzie się choćby na skrzynkę mailową.

Co do kontaktu nie umknęło ci hedVB. Nie podawałem w temacie.
    Ostatnio edytowane przez eNKlav : 03-02-2009 - 22:40
    To kolejny etap ewolucji Ziemi.
    Gaja spowita w sieć.
    Złotą sieć informacji.

Domyślnie

... ale jak wejdziesz na ich skrzynke mailowa to prawo jest juz po ich stronie bo popelniles przestepstwo i game over :-/

Tagi

Zasady Postowania