Albo może ludzie nie dbają o odpowiednią długość haseł. Szkoda tylko że za 7,5 GB tablica WS-20k która zawiera znakiNie jest udostępniona za free przydała by mi się do łamania własnego testowego hasła ,które specjalnie do tego celu stworzyłem. (12 znaków litery , cyfry + znaki takie jak !@#$%)0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMN OPQRSTUVWXYZ !"#$%&'()*+,-./:;<=>?@[\]^_`{|}~
Standardowa wersja ophcrack się nie sprawdziła do mojego testowego hasła ,bo nie ma w swoich tablicach tęczowych niektórych potrzebnych znaków.
To prawda jeszcze mnie nie zawiódł różne długości haseł łamał a występujące znaki w ramach tablicy . Nie liczę mojego hasła testowego , ponieważ nie mam tablicy WS-20k więc nie mogłem sprawdzić :]Napisał Michal_sh
Ophcrack jeszcze mnie nie zawiódł , nieważna długość hasła i występujące w nim znaki , złamał wszystkie które testowałem.
W normalnych warunkach się sprawdza przeciętny user ma hasło $imię1 albo $ksywka1 (ewentualnie 12 , albo ostatnie 2 cyfry z daty urodzenia) więc zbyt trudnych zadań nie miał heh.
Ostatnio edytowane przez Michal_sh : 02-02-2009 - 09:10