Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 16 z 16

Temat: Prosze o pomoc

Domyślnie

Cytat Napisał VLN Zobacz post
    1.To że jesteś kobietą nie zwalnia Cię z użycia mózgu.

2.Jakie to ciekawe zjawisko nie ? Wystarczy podać się za kobietę/dziewczynę,
    w awatarze zdjęcie , prośba nie za duża i już nikt nie stęka że temat był wałkowany po kilka razy ,
    że zły dział ,
    że kod 03 się należy.

PS. Nie uważam że NIE jesteś kobietą , zwracam tylko uwagę na pewien rodzaj manipulacji.Bo nie zdziwił bym się gdyby to był Adam.G lat 13 który dostał bana
    za coś tam i teraz wpadł na pewien pomysł który okazał się bardzo skuteczny.

Nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie ( no prawie nigdy ) a jak widać niekiedy niesie to ze sobą pewne korzyści.

Sorry za offtop.

Pozdrawiam VLN.
    hmmmm............. a ja się zgadzam tutaj w tym przypadku ponieważ tutaj nie trzeba się na niczym znać wpisz sobie w googlach TOR na pewno coś znajdziesz tutaj wystarczy użyć mózgu
    00110100 01101110 01100100 01110010 00110001 01110101
    How To Become A Hacker
    Polskie forum programistów java

Ubuntu - staroafrykańskie słowo które po przetłumaczeniu brzmi "nie umiem zainstalować i skonfigurować debiana"

Domyślnie

No właśnie... ciekaw jestem czy gdyby ten temat został założony przez wspomnianego przez VLNa Adama G. lat 13, równie ochoczo staralibyście się mu pomóc? :> Już widze pare epitetów z serii o dzieciach neo i temat zostałby zamknięty.

Panienka się nie wykazała, zbluzgała adminów i otrzymała bana. Słusznie? IMO w 100% słusznie, baaa, jeszcze bardziej słusznie niż byłoby to w przypadku 13 letniego Adama, w końcu on to jeszcze dziecko, a tu panienka wygląda na osobę dorosłą, wypadałoby umieć trzymać nerwy na wodzy. I problemu z wejściem na chat by nie było.

A próbowała panienka napisać do adminów? Przeprosić, wyjaśnić co jej się tak nie podobało w ich zachowaniu i obiecać, że będzie grzeczna Przecież tam też siedzą ludzie, przy odrobinie szczęścia nie trzeba by nawet uciekać sie do tak podłych sztuczek jak omijanie słusznie zasadzonego bana

Javaman a mógłbym spytać czemu uważasz że to skrypt w JS blokuje, a nie przykładowo w php? Panienka nie napisała że udało jej się wejść tam za pomocą TORa, nie ma podmienionego IP, gdy próbuje wejść z TORem wywala jej brak zainstalowanego flasha.
    Może ja naiwny jestem albo za bardzo wierzę w inteligencję ludzi, ale trzeba by być skończonym idiotą by informacje o banie przechowywać w cookiesach....

Niech panienka jeszcze pomęczy tego TORa, może się złamie i w końcu puści tego flasha:P Albo po prostu napisz do adminów i wyjaśnij sytuację, w końcu im też raczej zależy by serwis odwiedziało jak najwiecej osób.
    "Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty,
    ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się,
    że ta studnia jednak nie ma dna."
    - Stephen King

Domyślnie

zrozumiałem z toku dyskusji, że jednak udało jej się zmienić ipka, a jeśli tak, to jak inaczej może być to zrobione? Co do js, to nie mówię, że na pewno, to mi przyszło do głowy po prostu. Może i w php. Już nie takie cuda widziałem.
    Pamietaj nie zawsze baba jest złem (choć podobno gdzie diabeł nie może...), ale admin też może mieć zły dzień i odbijać sobie na ludziach za byle co.

Domyślnie

Cytat Napisał javaman Zobacz post
    zrozumiałem z toku dyskusji, że jednak udało jej się zmienić ipka, a jeśli tak, to jak inaczej może być to zrobione?
    Nierozumiem, gdy wchodze na spikerie.pl to mi się normalnie odpala a gdy włączam Tor i ponownie wchodze to mi wyskakuje komunikat > Do działania Spikerii potrzebny jest Flash. Zainstaluj Flash < Porażka Nawet instalacja nie pomaga.
    Czyli chyba jednak nie. Ma Tora ale nie może wejść na chat bo wywala jej brak flasha (jak działa Tor że po jego właczeniu wywala jej brak flasha :|)

Generalnie rozróżnianie klienta może się odbywać po:
    - loginie (ale na screenie panienka nie miała zaznaczonej opcji "Stały nick" czy jakoś tak, wiec nie mogą zablokować tego nicka)
    - po IP
    - cookies - ale jeśli chodzi o bany to imo jest to zły pomysl
    - parametry przekazane getem/postem - w tym wypadku odpadają

Tak więc imo zostaje jedynie IP, a koleżanka-włamywaczka nie napisała że weszła z włączonym TORem na stronę, więc uważam że to to.

Co do js, to nie mówię, że na pewno, to mi przyszło do głowy po prostu. Może i w php. Już nie takie cuda widziałem.
    Pamietaj nie zawsze baba jest złem (choć podobno gdzie diabeł nie może...), ale admin też może mieć zły dzień i odbijać sobie na ludziach za byle co.
    Jasne, tak samo jak nei zawsze złem jest 13 letni dzieciak, z tym że taki zostałby złajany za taki temat.
    Admin może mieć zły dzień, czemu więc do niego po prostu nie napisać nastepnego dnia, wyjasnić, pogadać. Jak zobaczy że ma do czynienia z rozsądnym człowiekiem, może odbanuje Jak wspomniałem, w końcu im też na pewno zależy na ilości osób odwiedzających ich chat.

Przy okazji, pytanie związane z tym serwisem, ale nie z problemem.
    W jaki sposób przekazywane są rozmowy tam? To kwestia flasha? Jest już tak rozbudowany, że może służyć do rozmawiania jak przez Skype, Ventrilo czy inny tego typu program?
    "Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty,
    ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się,
    że ta studnia jednak nie ma dna."
    - Stephen King

Domyślnie

puszczę tutaj nieco wodzę wyobraźni. Wyobrażam to sobie tak:
    jest interfejs we flashu, jakiś engine ktoś napisał w action script. Jest serwer, który łączy to wszystko na zasadzie: ktoś podłącza się do rozmowy, serwer ma jakąś listę osób uczestniczących w danej rozmowie, dodaje tą osobę do listy. Kiedy ktoś mówi coś, jest do buforowane. Klient w pętli co jakiś czas sprawdza, czy coś nowego się pojawiło, a jeśli tak to to pobiera ( dźwięk też jest przecież jakąś informacją cyfrową ). Pewnie nie wysyła do klientów, aplet lub jakiś klient działający po stronie rozmówcy musiałby działać jako serwer czytający z gniazda, a przy użyciu tych technologii raczej to niemożliwe ze względu na bezpieczeństwo.
    To oczywiście tylko moja wyobraźnia, ale mówię tak jak sam bym zrobił i być może tak właśnie jest.

Talking

< OT

Pani już jakoś ochoczo nie chce omijać bana czemu? Ciekawe czy jeszcze czyta ten topic. Ostatnio logowała się 3 tygodnie temu. Weź zwróć uwagę kobiecie to się obrazi i pójdzie. >

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12