Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 17 z 17

Temat: IP sieć blokowa/transfer

Domyślnie

Cytat Napisał TQM Zobacz post
    Proponuje zajrzec do instrukcji obslugi... CloneMAC powinno zawsze dawac ten sam mac - ten z ktorego Ty sie laczysz teoretycznie... Co do sprawdzenia aktualnego MAC to ekran pokazujacy informacje o systemie (routerze) powinien to miec.
    ipconfig /all i znalazłem jest taki sam jak na zrzutach, z tym ze w opcjach lan i wan sa zera i działa.

http://i33.tinypic.com/69dje9.jpg
    http://i33.tinypic.com/2u5vtea.jpg
    Ostatnio edytowane przez Rondel : 09-08-2008 - 18:54

Domyślnie

Dokladnie... bo jesli w klonowaniu masz zera to bedzie uzywany ten MAC co masz na pierwszym screen'ie w opisie interfejsu WAN.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Dokladnie... bo jesli w klonowaniu masz zera to bedzie uzywany ten MAC co masz na pierwszym screen'ie w opisie interfejsu WAN.
    to są jakieś czary!! to jest adres WAN na screenie "000ee8d1682c" jak go wklepałem to net dziala... jak klikam fill mac w sekcji WAN to wypełnia sie mac ktory jest widoczny w ipconfig czyli "0018F380F4FC" a ten skolei nie działą... jeszcze jedno zmieniłem teraz na "c" na "e" 000ee8d1682e i chodzi prosze wytłumacz mi to jak krowie na rowie....
    Bo jesli jest tak jak podejzewam to bede mógł se jednak to zip zamienić a jak zablokuje mi MACa to zmienie na inną literke... czy nie da sie?
    Z góry wielkie dzieki :3

Domyślnie

Nie bardzo rozumiesz widac co sie dzieje...

Twoj ISP zna adres MAC ze screen'a z routera i do niego masz przypisany adres IP. Jak zmienisz MAC to nie bedzie IP... jak dajesz "fill MAC" to w pola wstawia Ci sie taki MAC jak masz u siebie na komputerze - dokladnie tak powinno byc... ale wtedy jak sam mowisz neta nie masz bo zmieniles MAC na inny niz ten ktory zna ISP.

Nie mozesz zmienic sobie MAC'a bez poinformowania o tym ISP.

Domyślnie

Nie bardzo rozumiesz widac co sie dzieje...

Twoj ISP zna adres MAC ze screen'a z routera i do niego masz przypisany adres IP. Jak zmienisz MAC to nie bedzie IP... jak dajesz "fill MAC" to w pola wstawia Ci sie taki MAC jak masz u siebie na komputerze - dokladnie tak powinno byc... ale wtedy jak sam mowisz neta nie masz bo zmieniles MAC na inny niz ten ktory zna ISP.

Nie mozesz zmienic sobie MAC'a bez poinformowania o tym ISP.
    No ale ten mac adres co jest w screenie z ustawień routera czyli "000ee8d1682c" zmieniłem, końcówke c na e i net chodzil... o tym pisze, co jest grane? a IP moge se zmienić z xxx.107.85 na 106.85 i wówczas mam ful speed...

A taki mam na LAN setings w routerze "000ee8d1682b" i zmieniłem go na "000ee8d1682f" i też chodzi czyli moge zmienić oba MACi w LAN i WAN i nadal chodzi.!! Czy on wywącha moj MAC karty sieciowe, no ale ona jest za routerem.... ?
    Ostatnio edytowane przez Rondel : 09-08-2008 - 23:10

Domyślnie

Cytat Napisał Rondel Zobacz post
    Czy on wywącha moj MAC karty sieciowe, no ale ona jest za routerem.... ?
    Tego nie jest w stanie zrobic - po prostu jest to niewykonalne... Jedyne co moze widziec to MAC routera i koniec. Dlaczego dziala po zmianie ostatniego znaku? Moze filtr jest zalozony w jakis inny sposob - cholera wie co admin wymyslil i jak zaimplementowal

Domyślnie

Tego nie jest w stanie zrobic - po prostu jest to niewykonalne... Jedyne co moze widziec to MAC routera i koniec. Dlaczego dziala po zmianie ostatniego znaku? Moze filtr jest zalozony w jakis inny sposob - cholera wie co admin wymyslil i jak zaimplementowal
    WAN IP xx.107.85 to 2/0,3 mbps
    Zamiana na> xx.106.85 to 2/2 mbps

TCP/IP MAC: 000ee8d1682b
    WAN MAC: 000ee8d1682c

Zmiany na >

LAN 000ee6e2543a
    WAN 000ef3e4365b

wszystko chodzi jak marzenie!!!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12