Dzięki tego mi trzeba było;*
Dzięki tego mi trzeba było;*
nie,ale to taki hm...podziękowanie.Nie jestem gejem
//edit:
A jak to jest w linuksie(ubuntu 7.10) z instalacją modemu?Mam neo z modemem f@st 800.Jak ktoś by mógłby mi napisać to thx z góry.
Ostatnio edytowane przez Iwan : 04-29-2008 - 20:30
Temat walkowany na forach ubuntu... i to po polskawemu...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Wiesz , czasami trzeb mieć własne zdanie . Nie można wierzyć we wszystko co piszą inni. C to zawsze C i nie zależnie czy to pod Linuksa czy to pod Windowsa to nic się praktycznie nie zmienia , może poza funkcjami systemowymi etc. Masz pewnie "printf" itd.Dużo programuje,a słyszałem że linuks do tego jest lepszy niż winda.
PS.Nie programowałem po linuksem , ale język pozostanie językiem nie zależnie od systemu.
Pozdrawiam VLN.
Zamiast tego :Kod php:
$zmienna = $_POST['COS'];
I mamy zabezpieczenie przed XSSKod php:
$zmienna = htmlspecialchars($_POST['COS']);
Jesteś w błędzie kolego. Funkcje należące do standardu są co prawda takie same na obu systemach i składnia jest taka sama, ale dalej to już podobieństwa się niestety kończą. O ile oczywistym jest, że nie zastaniesz na uniksie WinAPI (chociaż spotkałem i takich co szukali ), to linuks daje Ci wiele sposobów na zrobienie tego samego. Do samych okienek masz GTK i QT. Co wybierzesz? Zależy od ciebie, oba mają swoje wady i zalety. Programowanie gniazd również się różni, obsługa urządzeń, a nawet samo do nich podejście jest bardzo różne, co wynika z faktu że z punktu wiedzenia uniksa wszystko jest plikiem. Jeśli chcesz przenośności to tylko JAVA i języki skryptowe bądź webowe, czyli to co jest interpretowane, nie kompilowane bezpośrednio do kodu maszynowego.
http://nikowek.blogspot.com/
Zbrojne Ramię Pingwina!
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
G+ e- h! r% y?
------END GEEK CODE BLOCK------
Tak samo mi się wydawało,ale język pozostanie językiem.To jak z tym modemem?pomoże mi ktoś?na ubuntu.pl szukałem i nie ma,założyłem swój temat.Ale jak ktoś wie tutaj co i jak to proszę o pomoc.
a po co zakladales tam nowy temat, wystarczylo przejrzec forum.ubuntu.pl...
rozwiazanie jest, bo sam kiedys tam je znalazlem... co prawda do speedtouch'a, ale rozwizanie jest takie samo
10 sekund na podanym forum i znalazlem rozwiazanie