Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 39

Temat: pomocy.. Mam polaczenie z siecia, ale nic poza tym..

Domyślnie

W dziale tutoriale znajdziesz mój WideoArt właśnie o łamaniu klucza WEP. Jeśli chcecie mogę napisać artykuł o wszystkich atakach na wifi.

Pozdrawiam
    Opętana *.tgz paczka ugryzla Dyzia w wacka

Domyślnie

90% ze UK

SKY uzywa WPA-PSK...
    WANADOO uzywa WPA-PSK ale dosc smiesznego - moj windowsowy lapek nie chcial sie laczyc, ta sama maszyna pod linuxem smigala...

Skad wiesz ze siec ma WEP a nie WPA? Sprawdzales juz czyms?
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

dzieki chlopaki za wypowiedzi...
    Tak, jestem w UK.. Dokladnie to tak jak na foto mam w tym miejscu dostepnych z 5-9 sieci.. ale chodzi mi o jedna najslabiej zabezpieczona.
    Tak.. poprosze o napisanie co i jak.. a moze przez gg ktos jest w stanie mnie poinstruwac co i jak.. Jesli ktos z Was ma czas i ochote..
    Pozdrawiam

Domyślnie

polecam lekture na poczatek, jesli nie znasz angielskiego to poszukaj w google jest pelno stron na ten temat. pozdro

http://docs.lucidinteractive.ca/inde...eless_Networks
    "Wiadomo, ze taki a taki pomysl jest nie do zrealizowania. Ale zyje sobie jakis nieuk, ktory o tym nie wie. I on wlasnie dokonuje tego wynalazku."

Domyślnie

Cytat Napisał TQM Zobacz post
    90% ze UK

SKY uzywa WPA-PSK...
    WANADOO uzywa WPA-PSK ale dosc smiesznego - moj windowsowy lapek nie chcial sie laczyc, ta sama maszyna pod linuxem smigala...

Skad wiesz ze siec ma WEP a nie WPA? Sprawdzales juz czyms?
    tqm masz jakichs ziomkow ze skybroadband? Moja siostra ma klucz - YWJSMENI (strzelam )- 8 duzych liter bez cyfr i znakow specjalnych - jesli to standard-(tak jak ze standardem BtHomeHub -kazdy ma 64 bit wep) to łamanie sky bedzie smiesznie proste o ile ktos hasla nie zmienil, co raczej u Anglikow nie byłoby regułą
    Atheros? - nanzwa mhata yangu

Domyślnie

Dokladnie... choc musze przyznac ze okolo miesiac temu zauwazylem pewna zmiane - przegladajac logi z ostatnich skanow widze ze niektore osoby majace BT HomeHub zmienily kodowanie na WPA, znalazlem jedna firme (musialbym sprawdzic w logach) co leci kompletnie po WPA2-AES-CCMP. Co do SKY to widzialem 2 konfiguracje - starsza z WEP i nowsza z WPA-PSK.

W sumie nasza rozmowa to jedynie przypuszczenia co jest gdzie - trzeba zabrac sie do tematu metodycznie - pasywny skan aby stwierdzic co jest w okolicy, najlepiej z kierunkowa antena... Idealny bedzie Kismet, przejrzec dokladniej co podaje w informacjach o sieci (sa akceptowane mechanizmy kodowania, jest ilosc userow, SNR itd...) a dalej coz... chyba tylko wybrac cel i zaczac zbierac pakiety
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

niektore osoby majace BT HomeHub zmienily kodowanie na WPA
    wlasnie, na kilka tysiecy zdarza sie ktos kto cos wie(mam na mysli rodowitego wyspiarza) . Ja mieszkam u Anglika i tez ma BtHomeHub, i mylisz ze kto zmienil na WPA ? DLa nich takie cos ma po prostu działac, szczegóły go nie interesują. Jak jest cos nie tak woła speca i buli 60 za godzine .

Domyślnie

kurcze.. po angielsku niestety nie dam sobie rady...
    Help me..;/

Domyślnie

Cytat Napisał hero79 Zobacz post
    kurcze.. po angielsku niestety nie dam sobie rady...
    Help me..;/
    kolego dobra rada-jak chcesz bawic sie w tym temacie sciagnij sobie bt3, tu sa linki:
    http://www.remote-exploit.org/backtrack_download.html

Jak chcesz sie bawic w tym temacie to minimalna znajomosc linuxa bedzie Ci potrzebna. Na xp da sie tez to zrobic, ale to jest tak pokręcone ze ja osobiscie nie widze sensu zeby tracic na to czas. Nie trzeba byc hakerem/krakerem/kimkolwiek-innym zeby to pojąc, nie bój sie uzywac googli, tam jest naprawde duzo, tyle ze zeby znalezc cos trzeba wiedziec CZEGO sie szuka. A jesli sa watpliwosci pytaj tu To bylo tak pół żartem pół serio , zadaj konkretne pytanie to sie pomysli co z tym zrobic
    Moze ktos mi powie jak zlamac haslo w sieci WiFi
    to za proste, wykaż swoją inwencję, wtedy na pewno znajdzie się ktos, kto ci pomoże, podawanie na tacy gotowców nie rozwija umysłu, powoduje tylko skłonności do lenistwa i obrastanie mózgu w tłuszcz
    Ostatnio edytowane przez bemyself : 03-29-2008 - 23:07

Domyślnie

haha... Dobra wypowiedz
    Mam juz back tracka... ale tam jest tyle prg. ze ja nie wiem o co chodzi...
    moze najpierw ktorego prg uzyc i co z tym zrobic..?
    Sennnkju