Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 25

Temat: wardriving na palmtopie?

Domyślnie

TQM a mógłbyś dać jakieś fotki tego Twojego sprzetu? I troche go opisać.
    Zbliża się Trollmagedon...

Domyślnie

Mam aktualnie XDA Orbit (HTC P3300 Artemis z nowym panelem przednim) - zdjecia i specyfikacja http://www.xdaorbit.co.uk/ - w skrocie, procek OMAP 200MHz, 64MB RAM, 128MB ROM, kara micro SD 2GB (glownie soft do nawigacji i pare plikow). Ma wi-fi, wbudowany GPS, GPRS i EDGE (ktory dziala poza UK ale w UK mi jeszcze EDGE nie zalapal). Software - wififofum, tylko do wlasnej zabawy.
    Domyslnie telefon przychodzi z Windows Mobile 5 ale mozna juz samodzielnie w domu zrobic upgrade do WM6 i przyznam ze dziala lepiej - zarzadzanie pamiecia o wiele lepsze, nie wywala sie prawie w ogole (o dziwo) i dziala sporo szybciej. Mimo to autor wififofum jasno podaje ze soft byl pisany na mocniejsze maszyny niz Orbit i wskazany jest procek minimum 400MHz... mapowanie wifi dziala super ale GPS zabija telefon doszczetnie. Odpalajac jakis ciezszy soft do nawigacji wskazane wylaczenie modulu GSM bo jak ktos zadzwoni to w WM5 byl potrzebny twardy reset guziczkiem z boku... WM6 sobie radzi ale czas przelaczania miedzy ekranami jest <ziefffff>

Wlasnie czekam na nowy XDA Orbit 2 ktory dostane w przyszlym tygodniu - ma procek 400MHz, 128MB RAM i 256MB ROM, dodali HSDPA 3.6mbit/sek, kamere z przodu do robienia wideorozmow, zmienili interfejs (software) i standarowo przychodzi z WM6 na pokladzie - specyfikacje obu sa na http://www.my-xda.com/xda_technical_specifications.jsp

W sumie urzadzenia bardzo podobne do E-Ten Glofish i spolki W tej sieci nazywaja to XDA, inni operatorzy mowia ze to MDA, PSV albo jeszcze inaczej (o dziwo nikt nie mowi PDA).

Jak dostane nowe urzadzenie podrzuce zdjecia dla porownania... Dla informacji - na eBay'u mozna Orbit (1 generacja - z prockiem 200MHz) dostac juz od &#163;80 co przy kursie &#163;1 ~= 4.50zl nie jest juz tragedia Za &#163;130 widzialem 'kup teraz'
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

a ten co masz dostac to jak stoi?:P

Domyślnie

http://cgi.ebay.co.uk/New-Sealed-WM6...QQcmdZViewItem

Lekko mnie zamurowalo ale wiem ze mozna juz kupic od &#163;200 w gore... ten tyle kosztuje bo noweczka jeszcze zapieczetowane pudelko.

Domyślnie

ojojojoj... jak sie dorobie to sobie kupie

Domyślnie

Siem!BTW,czy jest jakiś programik na PDA z WM6 (np.HTC Artemis) którym można złamać jakąś prostą sieć WEPCzy możliwości obliczeniowe takiego urządzenia sprzetu i karty są zbyt małe?Pozdrawiam!

Domyślnie

Moc obliczeniowa bedzie moim zdaniem zdecydowanie za mala... teraz mam O2 XDA Orbit 2 (2x mocnieszy - RAM podniesli z 64MB do 128MB i procek z 200MHz do 400MHz) ale i to moim zdaniem bedzie zdecydowanie za malo.

Domyślnie

Cytat Napisał TQM Zobacz post
    Moc obliczeniowa bedzie moim zdaniem zdecydowanie za mala... teraz mam O2 XDA Orbit 2 (2x mocnieszy - RAM podniesli z 64MB do 128MB i procek z 200MHz do 400MHz) ale i to moim zdaniem bedzie zdecydowanie za malo.
    No tak,ale to twoja teoria,znasz taki soft do hakowania WiFi na Pocket PCCzy wogóle istnieje?

Domyślnie

Cytat Napisał !Novy Zobacz post
    No tak,ale to twoja teoria,znasz taki soft do hakowania WiFi na Pocket PCCzy wogóle istnieje?
    Czy google zamkneli?

Sorry ale mozesz sam poszukac albo napisac - ja nic takiego nie znalazlem.

Domyślnie

Na symbiana jest program Barbelo ktory wyszukuje ładnie sieci wlan i podaje troche informacji o nich. Program potrafi tworzyc mape sieci korzystajac z GPS-u.
    Posiadam Nokie N95 8GB ktora akurat GPS ma wbudowany.
    Pare screenów od siebie (kliknij aby powiekrzyć)