Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 25

Temat: zaginione hasło na microSD 1GB

Domyślnie

Masz pewność z tych opowieści że sa zaszyfrowane? niby co lub kto mogło je tak potraktować, skoro działało i działać przestało, napewno sprawdzenie undeletem nie zaszkodzi, a stary FAT jest tak jak piszesz max do 2GB podobno są jakieś dorabiane faty co widzą nawet 4GB, ale to juz np. na starym DOSie nie działa :P
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Domyślnie

Te FAT'y co widzą 4GB to są FAT32, FAT64 i FAT128 (o tym tylko słyszałem, nie wiem czy istnieje).

Domyślnie

Windows obsluguje FAT12 (dyskietki), FAT16 (jak MS-DOS do 2GB) i FAT32 - moze Vista ma kolejne ale wczoraj akurat czytalem o systemach plikow nieco wiecej i jakos FAT64/128 nie znalazlem jeszcze.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Undelete Plus 2.9 nie wykrył karty :/ , a tak pozatym to na danych ktore są na karcie mi nie zależy tak jak na tym aby rozszyfrować hasło i wypierdzielic je z niej bo to co miałem na karcie mam na dysk w PC, chodzi mi tylko o samo hasło. jezeli nic sie nie da z nia zrobic to trudno kupie nowa ale moze jest jakis sposob na rozszyfrowanie go.

Domyślnie

Jesli chodzi o odzyskanie karty to po prostu sformatuj karte i po sprawie. Skoro masz dane to po co sie meczysz? Ewentualnie formatuj nie na kompie a na telefonie i nie ustawiaj hasla.

Domyślnie

Tyle ze w telefonie do sformatowania takze potrzebuje hasło :/ a na PC tak jak pisalem wczesniej "widzi mi dysk wymienny, ale zawartości nie chce wczytać, po kliknięciu na nim wyskakuje włóż dysk do stacji dysków"

Domyślnie

To może karta jest uszkodzona?
    Kongston daje na nie dożwotnie gwarancja, tylko ja np. nie wiem jak ja wyegzekwować, nie bede w kopercie wysylał na taiwan :P. Komputronik gdzie kupowalem dal mi na nia 5 lat.

Był jeszcze taki program jak MMC Medic, moze na SD tez cos takiego znajdziesz..

P.S
    Tak, wiem ze FAT16 jest do 2GB, ale powstala odmiana FAT16, ktora obsluguje do 4GB, czytalem o tym na microsoft.com, tyle ze to nie dziala na starszych systemach operacyjnych, win95/98, dos
    Ostatnio edytowane przez gogulas : 10-18-2007 - 13:09
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Domyślnie

W tym wypadku aby sprawdzic co jest z karta powinienes odpalic Linuxa i sprobowac formatowania pod linuxem - jesli karta jest sprawna to nie bedzie problemow. Windows to bardzo ograniczone gowno!

Domyślnie

OK jak tylko dorwe LINUXA to od razu sprawdze

Domyślnie

Witam.
    Moj problem jest bardzo podobny. Tylko ze pozornie wydaje sie prostszy.
    Poniewaz hasło zostało założone na telefonie ale podlaczajac telefon do komputera wszystko widac itd.
    Problemem jest tylko to że nie moge korzystac z wielu aplikacji np czytanie pliku pdf (bo musze wejsc na karte i odszukac takiego pliku) - wyskakuje brak dostępu.

Ale rowniez zapomnialem hasła bo nie musialem przeciez go uzywac do niczego. Moze ten problem bedziecie umieli rozwiazac? bede bardzo wdzieczny.

Do autora postu (mozesz odeslac karte do kingston oni zrobia z nia co trzeba i Ci odesla)

Zasady Postowania