Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 13 z 13

Temat: MITM - brak obrazków uwierzytelniających

Domyślnie

Cytat Napisał Elitegroup Zobacz post
    lame no dobra, ale ja NIE pisałem, że żeby dotrzeć do SSL trzeba użyć sniffera - ja tylko napisałem, że MinM to podpatrzenie ruchu ofiary - a, że do czystego sniffu to określenie również pasuje to inna sprawa.
    To może przypomnę co napisałeś:
    Ideą M-in-M jest podpatrzenie ruchu zanim trafi do ofiary.
    jedne pakiety przepuszczać a inne blokować to chodzi w firewallu a nie M-in-M.
    MinM nic nie blokuje
    ofiara otrzymuje pakiety tak jakby normalnie dostała je z bramy.
    Równie dobrze można napisać że:
    Ideą posiadania samochodu jest trzymanie go w garażu.
    Aby dotrzeć do miejsca prznaczenia należy użyć autobusu, a nie samochodu
    Samochód się nie porusza
    Samochód nie różni się od ławki wa parku, tj. można w nim przesiadywać
    Używanie MinM do sniffowania, jest jak używanie samochodu w charakterze mebla.
    Można to robić, tylko po co, skoro wersalka jest tańsza.

Wytłumacz mi Elitegroup, jak chcesz tcpdump'em popatrzeć login hasło i captche, skoro połączenie jest szyfrowane?
    Ostatnio edytowane przez lame : 01-30-2013 - 16:25
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

Domyślnie

No jeśli tak jak piszesz połączenie (pakiety) są szyfrowane nie pozostaje nic innego jak MinM czyli atak na algorytm zabezpieczający, ale to generalnie skutkuje powiadomieniem usera o nowym fingerprincie, niektóre wersje ssl nawet same informują o możliwym ataku MinM.

No ale tcpdumpem można np: podpatrzeć hasła w hack.pl - gdyż nie każdy serwis realizuje połączenie szyfrowane - w jego poście nie było informacji co atakuje. Wbrew pozorom tcpdumpem można w dzisiejszych czasach jeszcze sporo podpatrzeć.

Poza tym Lame nie twierdzę, że nic nie wiesz starałem się być po prostu równie miły jak ty w innych postach dla mnie xD

Domyślnie

minm? -.^ 10

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Zasady Postowania