Watpliwe aby dali z plyta glowna bo tego sie nie dostaje ot tak :-)
Jednak sprawdz... na razie nic lepszego nie trafilem...
Watpliwe aby dali z plyta glowna bo tego sie nie dostaje ot tak :-)
Jednak sprawdz... na razie nic lepszego nie trafilem...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Słychać było wiele razy, że podobno kaspersky szpieguje użytkowników swojego oprogramowania. Jaka jest wasza opinia?
Ostatnio edytowane przez netcuter : 03-24-2007 - 20:39
Wątpię do jest w miarę łatwe do sprawdzenia a oni są za dużą firma żeby ryzykować utratę reputacji ciężko wywalczonej na rynku .
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
Na pewno nie szpieguje, takie pogłoski pojawiały się już dawno - nikt nie chce ufać Rosjanom dlatego ciągle ich o coś podejrzewamy... Ale statystyki mówią same za siebie – jest to jeden z największych i najlepszych producentów oprogramowania na świecie. Moim zdaniem mógłby być nawet najlepszy - gdyby nie polityka kompleksowej, śmiało korzystającej z zasobów komputera ochrony.
Tak w nawiasie Symantec AntiVirus Corporate Edition - to program do zabezpieczenia serwerów i firm, nie brońmy nim symanteca - są inni producenci takiego oprogramowania - nie tylko wg mnie lepsi . Również kwestia gustu....
Ostatnio edytowane przez freek : 03-25-2007 - 00:43
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
Napoleon Bonaparte
Ja tam używam Kaspersky Internet Security.
Uważam że sprawdza sie bo monitoruje chociaż wszystkie operacje systemu.
Inne tego raczej nie mają (ale nie próbowałem nawet bo szkoda mi na to czasu)
Produkty Sumantaca są bardzo dobre.
Przykład: Win 98, zainstalowany w 2000 roku + norton internet security (rutynowo aktualizowany) = 0 wirusów, 0 włamań itd.
System pracuje bardzo stabilnie. Poczta, www, tv, dwie gry.
Jednak również polecam NOD'a.
Ostatnio testuję produkt firmy G-Data (internet security), ale zmniejsza wydajność Windows Vista.
Kwestja antywirusów jest bardziej skomplikowana niż się wydaje.
Rankingi itd, nie mogą wpływać na decyzję o zakupie oprogramowania. Trzeba pamiętać, że najważniejszymi elementami są: silnik oraz ludzie wypuszczający aktualizacje. Co do silnika nie będę się wypowiadał, nie miałem w ręku kodów źródłowych (oprucz mks_vir, ale ... ;-)), ale przyznajmy: Symantec ma najlepsze zaplecze badania nowych wirusów.
Symantec Corporate Edition nie jest tylko dla firm - jak masz 10 i wiecej kompow to mozesz kupic nawet prywatnie - tyle tylko ze minimalny zakup to 10 licencji na jeden podmiot - wiec osoba lub firma...
Na pewno wersja CE nie spowalnia kompa bo inaczej bym jej nie uzywal... za to ostatnio tez zainteresowalem sie produktami G-Data...
Dosalem juz oferte na 30 stanowisk i 1 serwer linuxowy (jedno biuro) - kompleksowa ochrona... Cena wyszla nieco nizsza niz subskrypcje dla Symantec'a, do tego jesli bym wzial kontrakt na 3 lata a mam jeszcze pol roku umowy z Symantec'em to place za 3 lata, dostaje pol roku extra za darmo i wersje Home ich oprogramowania dla kazdego pracownika w firmie aby sobie w domu zainstalowali
Niezly deal, co? Trzeba wiec usiasc w koncu i sprawdzic co to potrafi...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
ja tez polecam kasperskiego - jade cały czas i nienazekam
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
jam uzywam ... acara , pandy , avg
Hmm co do kaspersky to się nie zgodze , działa za póxno czasem przepuszcza wirusa i po restarcie alarmuje. Miałem tak już 2 razy przez co się nie dało usunąć wirusa z systemu bo się ciągle gdzieś ukrywał niby mało zasobów pobiera ale teraz się przerzucam na noda zobaczymy co ma do zaoferowania... W sumie u mnie anty virus i tak nie jest az tak wazny bo wieksza część czasu siedze na linuxsie a windows tak okazjionalnie raczej...
Maybe I'm drunkard but who care about it?