Co do ceny, myślę, że jest całkiem przystępna. Nasza firma dostała całkiem dobrą ofertę a dodatkowo, z tego co sprawdziliśmy, jest promocja u dystrybutora do końca roku.
Co do ceny, myślę, że jest całkiem przystępna. Nasza firma dostała całkiem dobrą ofertę a dodatkowo, z tego co sprawdziliśmy, jest promocja u dystrybutora do końca roku.
Od poniedziałku testujemy Netclarity. Jesteśmy po wstępnym kontakcie z dystrybutorem, nasza sprawa trafiła do autoryzowanego partnera. Otrzymaliśmy naprawdę konkurencyjną ofertę, więc cena aż tak nie przeraża.. W perspektywie na pewno wyjdzie taniej niż Juniper lub Cisco. Dam znać, jak poszły testy.
A ja polecam Dell-a ma naprawde dobre ceny w stosunku do mozliwosci. Niekture bajery ciekawsze niz w Cisco np. wlasnie dot 801.x (np. autoryzacja wiekszej ilosci sprzetow na jednym porcie switcha)
Jedyna wada tego sprzetu to to ze nie nadaje sie do operatorki (brak niektorych funkcjonalnosci), natomiast swietnie do DataCentetr itp. Nie wspominajac o swietnej cenie zwlaszcza jak mowimy o L3 + gigabit + 10 gigabit + stack...
Robiac cos takiego trzeba tez uwazac i planowac na dluzej bo potem moze byc meksyk pogodzic sprzety roznych firm bo jak to bywa standardy standardami, a rzeczywistosc pokazuje ze nie wszystko razem chce ze soba "gadac"
Natomiast co do Cisco to niestety zawsze wyjdzie wiecej, a kosmicznie wiecej jak sie nie ma dobrego ukladu i kanalu zakupowego Zreszta na Cisco czy Dell-u mozna zrobic swietnie NAC bez dedykowanego sprzetu, same switche maja na tyle funkcji ze jest to bajka - ot np. laczac dodatkowo z AD itp.
Ja juz dawno dalem sobie spokuj z partyzantka i redukcja kosztow, bo potem czlowiek ma dwa razy wiecej roboty... a jak cos sie sypie to pozostaje wrozenie z kuli... Inna sprawa to znajac dane technologie stosowane w danym sprzecie mozna uzyskac o wiele wiecej przy okazji. Dlatego tez warto to uwzglednic w planowaniu... Np. mozliwosci jakiegos lepszego security dynamicznych VLAN-ow no i pomyslec jak rozwiazac i gdzie IVR
Ostatnio edytowane przez tom : 11-12-2010 - 10:29
--
ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"