URL USUNIETY
16 kolumn, na tym kończy się moja wiedza z SQLa
tylko czemu nie działa
URL USUNIETY
URL USUNIETY
16 kolumn, na tym kończy się moja wiedza z SQLa
tylko czemu nie działa
URL USUNIETY
Ostatnio edytowane przez TQM : 06-13-2007 - 10:46
Hehe - sql injection jak nic
URL USUNIETY
Tyle, że dostępu nie ma do bazy users
a moze by tak inserta do tabeli news - i jakis ciekawy artykul umiescic![]()
Ostatnio edytowane przez TQM : 06-13-2007 - 10:46
powiadomiłem admina o bugach niewiem cos mi odbiło
może jescze zostane harcerzem![]()
a błędy są w cały tym dziale
Gratuluje Panowie...
Niestety musialem usunac podane przez Was URLe - kto widzial ten juz widzial ale nie chcemy raczej aby jakis duren zrobil z tego uzytek w niewlasciwym celu i namieszal![]()
ble34 - powiadomic admina nie boli... pytanie czy bedzie zainteresowany tym ze znalazles taka ladna dziure w jego zabawce![]()
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
masz racje nieboli ale zdrugiei strony dlaczego miałbym go informować
a co do jego reakcji
to niespodziewam się odpowiedzi
wogóle myśle że szybko tego nienaprawią chociaz wystarczy przepuuścic zmienna przez int() albo is_numeric() i po bólu
ale jakieś 2 miechy temu powiadomiłem adminów gazety.pl ze na forum jest dziura xss inic sie niezmieniło jak było tak jest
jak będzie tu to czas pokarze
Ano widzisz... moim zdaniem takich ludzi powinno sie wtedy zwalniac z pracy i to z solidnym kopem w dupe...
Jakby u mnie takie cos sie trafilo (bo kto wie - zawsze sie moze trafic choc niby nie powinno) to wszystko inne byloby zawieszone do czasu zbadania sprawy i znalezienia rozwiazania... jedyne co mogloby to zmienic to decyzja moich szefow ze na razie zostawic tak jak jest bo cos jest wazniejsze (a wiec decyzja biznesowa - oszacowanie ryzyka i wybranie korzystniejszej dla nas opcji... vide przyklad: jesli nie skoncze tego projektu do konca przyszlego tygodnia tracimy 4mln funtow... potencjalne straty z powodu wlamania do systemu to XXX tys. funtow uwzgledniajac downtime, czas konsultantow itd... wiec jasne co firma nakarze mi robic przez ten tydzien)... a zaraz pozniej caly dzial zostanie przekierowany aby rozwiazac problem i zrobic audit wszystkich systemow (zakladajac ze nie oddeleguja kogos w miedzyczasie aby zaczal wczesniej).
Cale szczescie u nas podzial jest jasny kto za co odpowiada... nie wierze by gazeta.pl i inne firmy ktore sa wieksze od nas (w ilosci ludzi na pewno) nie mogly tego samego zrobic... ale biznes to biznes.
Niemniej ignoranci powinni byc karani, zwalniani i w dupsko kopani! To nie sa juz czasy gdzie mozna sobie pozwolic na ignorowanie takich zgloszen...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)