no tak bo byles zalogowany jakos GOSC a ja jako root i widzalem ZoneAlarm'a i AntiVir PersonalEdition a to wedlug mnie zle zabezpiecznia nie sa
no tak bo byles zalogowany jakos GOSC a ja jako root i widzalem ZoneAlarm'a i AntiVir PersonalEdition a to wedlug mnie zle zabezpiecznia nie sa
eee... a tak wracając do tematu to w tych Narzędziach administracyjnych nie można zablokować dostępu do stacji dysków a co doto tego już próbowałem i na stacje nie działaNarzędzia -> opcje folderów -> Widok - > (odznacz) użyj prostego udostępniania plików...
Ściągnąłem tego TweakaXP ale w demo tez nie można tego robić...
To czyli pozostaje rejestr tylko nie moge tych kluczy znaleźć. No chyba że był robiony backup (w co wątpię) to wystarczy zimportować, nie?
hehe nio właśnie też 'nabyłem' tweak XP 4 pełną wersję
i jest opcja ukrywania i blokowania dysków...
pozatym ja juz nie nadążam za waszą trójką... to jakieś żarty czy co?
Jak tak to nie spamować na forum!
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoft WindowsCurrentVersionPoliciesExplorer
Nowa wartość: dword
Nazwa: no drives
System : dziesiętny.
Dane wartości: wartość która odpowiada dyskowi. (2^x) x (c +)
Ostatnio edytowane przez kosiarz : 06-08-2007 - 10:21
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
hmm... Kosiarz ten klucz się zaczyna od HKEY_CURRENT_USER czyli od aktualnie zalogowanego usera a ja nie mam dostępu do rejestru z tego profilu na którym chcę to zmienić... chodzi o to że muszę to zrobić z poziomu Admina próbowałem w kluczu HKEY_CURRENT_USER/Default/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/Explorer
i w paru innych ale to nic nie daje...
A google cały czas przeszukuje i nic nie moge znaleźć.
TweakUI może pomóc....
* markossx *
No a jak byś mu nadal na chwile prawa dostępu do rejestru zmienił a potem zabrał.
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
Tak tylko prawa do rejestru też się udostępnia z HKEY_Current_User. Praktycznie wychodzi na to że wszystko się blokuje z Current_User...