Witam mam takie pytanie... Słyszałem że przez biosa można dowiedziec sie jakie hasło ma admin... tylko nie wiem jak do tego sie zabrac... ojciec zablokował mi kompa i nie wiem na jakie hasło zmienił prosze o pomoc...;P (mam windowsa viste)
Witam mam takie pytanie... Słyszałem że przez biosa można dowiedziec sie jakie hasło ma admin... tylko nie wiem jak do tego sie zabrac... ojciec zablokował mi kompa i nie wiem na jakie hasło zmienił prosze o pomoc...;P (mam windowsa viste)
Ostatnio edytowane przez Grooby18 : 05-28-2007 - 14:11
nie nie nie...
nie przez bios... przez dos to już inna sprawa ale nie przez bios...
co to jest bios: click
na biosie możesz mieć hasło które musisz podać by:
a) zmienić ustawienia biosu
b) uruchomić jakiś system operacyjny
c) a i b razem wzięte
a tobie (z tego co rozumiem) chodzi o zalogowanie się na konto administratora w systemie operacyjnym Windows Vista
to już inna bajka i bios już z tym nie ma nic wspólnego...
Przyznaje że jeszcze się tym systemem nie bawiłem - komputer nie pozwala...
i nie wiem czy jest tam klasyczny SAM czy coś innego wymyślili...
ale w każdym razie BIOSem tego nie zhakujesz.
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
najwidzoczniej sie pomylilem... i nie wiem jak do tego gow... sie zabrac... jezeli moglbys mi pomoc prosze o wytłumaczenie mi :P
Cała ekipa przygotowuje specjalnie dla Ciebie exploita, który załatwi ten problem. Jest już interface.
Cierpliwości. *
* nie mogłem się powstrzymać :-D
... http://www.metacafe.com/watch/316013...windows_vista/ ;-D
Ostatnio edytowane przez Mad_Dud : 05-28-2007 - 14:42
Vista nie ma klasycznego SAMa znanego z XP/2000
Te starsze maja w SAMie zakodowane hasla po dwa razy - raz jako LANMAN i drugi raz jako NTLM. Vista z tego co wiem ma tylko NTLM... bo lamanie LANMAN'a to banal
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
chyba zrobilem blad... przeinstalowalem viste na xp i nie moge znales stera do intel graphic media accelerator 950... bo niby jest napisane ze tylko dzialaja na viste...;/
ja wiem ze pod xp(a pod viste (?)) haslo lamie sie (niestety jest usuwane(albo stety) wchodzac przez tryb awaryjny lub vga
p.s spoksik film
Ostatnio edytowane przez pablo_jarre : 05-29-2007 - 23:25