Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: dziwne odgłosy podczas drukowania

1. Domyślnie dziwne odgłosy podczas drukowania

Witam nie wiem czy wybrałem właściwy dział ale mam nadzieję że tak - ewentualnie proszę modelatora o przeniesienie we właściwe miejsce.

Mój problem polega na tym że mam drugi, stary i wysłużony już komputer - jeszcze pentiumka - system to Windows 98 - i gdy drukuje to z głośników wydobywają się jakieś dziwne dźwięki...
    Niewiecie co może być przyczyną ? może to jakiś wirus?

Domyślnie

raczej możesz spać spokojnie wątpię co by była to robota wirusa

Raczej wskazuję to na konflikt sprzętowy między karta a złączem równoległym (bo podejrzewam że drukarka na LPT nio nie?) - prawdopodobnie korzystają z tego samego przerwania. Z tego co pamiętam starsze karty dźwiękowe korzystały z tego samego przerwania w systemie co drukarka - bodajże jest to przerwanie nr 7 - najlepiej przydziel karcie muzycznej inne przerwanie np. nr.5 i zobacz co się będzie działo...
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

3. Domyślnie

Cytat Napisał eMCe Zobacz post
    najlepiej przydziel karcie muzycznej inne przerwanie np. nr.5 i zobacz co się będzie działo...
    a jak to się robi?

Domyślnie

kolego wysil się troszkę - google.pl - wlaśnie specjalnie zobaczyłem czy jest - odpowiednia fraza - i pierwszy link od góry prowadzi do pięknego opisu... dosłownie kroczek po kroczku zaczynając od kliknięcia start!

Ludzie google nie gryzie... a to są może troszkę bardziej zaawansowane podstawy działania systemu operacyjnego - zawsze podstawy znajdzie się w google! tylko widac nikomu się szukać nie chce!
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )