Jaki FireWall pod XP SP2 z avastem pro 4.7
I nie wiem jaki zaistalować darmowy FireWall ?
Powiedzcie jaki jest dobry tzn
-darmowy
-nie przepuszcza wirów itp
-nie muli kompa
...........................
A co sądzicie o Ashampoo FireWall 1.20 ?
Jaki FireWall pod XP SP2 z avastem pro 4.7
I nie wiem jaki zaistalować darmowy FireWall ?
Powiedzcie jaki jest dobry tzn
-darmowy
-nie przepuszcza wirów itp
-nie muli kompa
...........................
A co sądzicie o Ashampoo FireWall 1.20 ?
Na pewno nie muli Nvidia FW. Co do jego przepuszczalności wydaje mi się ,że jest średnia ( Jeżeli ktoś chce dopaść się do twojego HDD wątpię aby pomógł choć na pewno utrudni ten niecny czyn ). Słyszałem ,że ZoneAlarm jest niczego sobie i współdziała z Avastem.
O ZoneAlarm sa podzielone zdania... u mnie sie spisuje... tym bardziej ze jest darmowy to nie narzekam... Mialem kiedys na kompie wersje Pro - ale jakos mnie pozniej nie ciagnie do wersji pro - uzywam free...
ZoneAlarm - nie jest najlepszy na pewno ale jest lepszy niz nie miec nic albo tylko Windows Firewall
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
mam podobne doswiadzczenia co tqm. wersja free jest rulez. mozna dolozyc jezszcze jakis programik do monitorowania portow, np proport. jak masz psychoze to jeszcze routera na pocztek sieci
BlackIceNavarro
jak na mój gust Kerio nie jest zły...a tak przy okazji proponowałbym Ci zamienić avasta na coś innego..bo on nie zawsze wszystko wykrywa.
Norton Personal Firewall blokuje czasami content stron WWW kiedy nie powinien... Mialem z nim spore problemy gdy podlaczalem sie do swoich kamer monitoringu (kamery IP) - nie puszczal aplletu Java ani ActiveX jesli chcialem pod IE patrzec... Pozostawalo tylko wylaczyc firewall - czyli COS CZEGO SIE NIE ROBI!
ja zaczasow windowsa miale tak jak TQM ZoneAlmar wedlug mnie dobry, bynajmniej jak testowalem WIELE trojanow na sobie zeden sie nie polaczyl tak samo testowalem exploity (ale tylko 2 )
Co do ZA - jak uzywacie VMWare na windows i macie firewall zaciagniety na maxa to sie nie dziwcie ze Wam vmnet0 nie dziala :-) Ten firewall tnie caly ruch ktory nie idzie na jego mac+IP, wiec jak vmware podklada inny mac+ip i to nie jest to co widzi ZA to bedzie cial
Wiecie ile mnie to godzin i nerwow kosztowalo zanim przesiadlem sie z VM na linuxa calkiem i podpialem zewnetrzny dysk aby pomiescic wszystkie obrazy jakie dopalam? :-) Za glupote sie placi - tym razem zmarnowanym czasem...