Heh 4 lata temu miałem podejście jak ty zostać hakerem dla "szpanu" , po roku (nie intensywnej) ale jednak nauki w tm kierunku porzuciłem to stwierdziłem wtedy że to całe "hakowanie" to poprostu dobrze wykorzystana wiedza z dziedziny programowania , matematyki , logiki , socjotechniki... Niedawno powróciłem do tego gdy omal mnie nie zhakowali :P W między czasie nauczyłem się podstaw c++ i średnio visual basica 6.0 oraz ogólnej wiedzy z dziedziny assemblera działania procesora teraz mniejwięcej (może mniej niż więcej) wiem w jaki sposób działają dane exploity co wcześniej było dla mnie zagadką... Jak można zauważyć zadaje na forum jeszcze wiele pytań wiem jeszcze bardzo mało w porównaniu z niektórymi tutaj ale uważam że to dobry początek. Jeżeli chcesz pytać na forach to radze ci zadawać bardziej konkretne pytania bo nikt ci nie odpowie "musisz ściągnąć nasze tajne programy z www.supermegahakerzy.com". A jeżeli twoje zainteresowanie jest powstałe w wyniku filmu "Hakerzy" albo kilku innych związanych z tą tematyką to prawdopodobnie zapał do nauki ci minie. U mnie przerwa z zdobywaniem wiedzy w tym kierunku wiązała się z tym że nie umiałem zabardzo angielskiego 4 lata temu a to dużo daje bo bardzo wiele dokumentacji nie jest po polsku. A tak od siebie to Ci polecam własnie programowanie przynajmniej ogólne podstawy oraz poczytaj troche o protokołach np. tcp/ip oraz o działaniu poszczególnych części komputera bo wg mnie podstawa to zrozumieć jak to wszystko działa.
Signed Zorlan.
Maybe I'm drunkard but who care about it?