Cześć!
Mam do was pytanie, czy ktoś posiada program który przekształca zakodowany algorytm MD5 na tekst? (np. Na hasło)
Był bym wdzięczny!
Pozdrawiam.
Cześć!
Mam do was pytanie, czy ktoś posiada program który przekształca zakodowany algorytm MD5 na tekst? (np. Na hasło)
Był bym wdzięczny!
Pozdrawiam.
Napisz jeszcze raz co ma przekształcać, ale chyba wiem o co chodzi. Tekst zaszyfrowany->tekst?
Tak, dokładnie. Nie wiedziałem jak to sprecyzować. :-)
MD5Decrypter.co.uk, Over 8.7 billion Decrypted Hashes, Free MD5 Decryptor, MD5 Cracker, MD5 Security Hacking
Dekrypter online. Może być?
To algorytm jednostronny, więc nie odwrócisz hasha
* markossx *
Wrzuć hash w google.
światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd
Nie ma mozliwosci odwrocenia hasha aby dostac tekst - jedyne co mozesz zrobic to probowac hash'owac znany tekst i porownywac wynik do hash'a ktory chcesz zlamac.
Powodzenia, bo niezaleznie od dlugosci tekstu wejsciowego, dlugosc hasha zawsze jest taka sama :-D
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
@up I to jest właśnie piękne.
Tak, funkcje hash są z założenia jednostronne. Jeżeli tekst jest dość długi to każdy nowoczesny algorytm hashujący zabezpieczy go przed odgadnięciem orginału (md5 nie jest nowoczesny i nalpepiej jest przestać go używać). Jeżeli jednak hash jest reprezentacją hasła rzeczy maja sie troche innaczej. Istnieja serwisy które składują ogrome liczby haseł i ich hashów. Źrodłem ich są zazwyczaj slowniki oraz hasła które wyciekły z poprzednich haków. Jedny z takich serwisów jest np https://crypto.apitools.zone/md5-decode.html gdzie można spróbować "odwrócić" hash. Posiada on także API wiec można go użyć proramistycznie. Aby uniknąc tego typu ryzyka nalepiej jest używać hashu z solą co całkowicie eliminuje możliwość użycia tego typu tabel.