Jak podrzucić komuś(koledze) trojana(itp.), aby tego nie zauważ(rz)ył? Jeżeli ktoś zadał już to pytanie to przepraszam.
Jak podrzucić komuś(koledze) trojana(itp.), aby tego nie zauważ(rz)ył? Jeżeli ktoś zadał już to pytanie to przepraszam.
Zadał i to nie raz poszukaj, wszystko tez zależy od tego jaka wiedze posiada ten kolego .
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
Znam fajny sposób ;p
Zagadujesz do kolesia jako dziewczyna (facetowi nie pomoże ;p) i prosisz o pomoc, że niby program ci nie chce odpalić i czy mógł by sprawdzić czy to tylko u Ciebie nie działa czy plik jest zepsuty... oczywiście cały czas musisz go chwalić i podrywać ;p i przy odrobinie szczęscia powinien sobie odpalić trojana na kompie
W moim przypadku zadziałało. Pzdr
i pozostaje kwestia antyvirusa - najlepiej włam sie - exploit i wrzuć backdorka - tyle...
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
najlepiej uzyc prostej sztuczki socjotechnikow
naprzyklad zeby na gg podrzucic jakis plik kolesiowi ktory cie nie zna to napisz do niego ze masz jego zdjecia... i ze znalazles gdzies w sieci np
i mu powiedz ze przesylasz mu je
99% niezawodnosci
pozdro
podrzucanie trojana jest proste jak koles nie ma antywira a najlepsza metoda jest wlasnie socjotechnika. duzo z tym zabawy :/ bo albo koles za NAT-em albo ma antywira :/. i trzeba szukac wlasciwych.
Sick666pl
Nie lekceważ diabła. Ktoś go po coś stworzył
Ogólnie to najlepiej samemu napisać trojana, wtedy żaden antyvir nie pomoże, najwyżej firewall, ale wszystko można unicestwić
dokładnie jak mój poprzednik pisze zależy kto pisze i jak pisze
dzisiejsze antywirusy mają moduły dzięki którym potrafią wykryć jeszcze nie sklasyfikowane wirusy trojany itp... - tzw. ochrona proaktywna... potrafią one wykryć podejrzane zachowanie i pytają się użytkownika czy aby na pewno chce pozwolić działać tej aplikacji... (nieraz się i nie pytają a mój Kasperski to ma tak że sie zapyta a i tak zrobi swoje )
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )