-
Konto studenckie
W tym roku wybieram się na studia. Potrzebuję założyć konto studenckie. Może ktoś już to przerabiał? Pod przelewy, wypłaty z bankomatów, płatności za rachunki.
Przykładowe zestawienie kont osobistych: Ranking Kont Studenckich - Porównanie MAJ 2017 - Tanie-Konto.pl
Ostatnio edytowane przez polen : 05-29-2017 - 11:34
-
Musisz przejrzeć dokładnie banki i posprawdzać za co nie pobierają opłat bo to różnie bywa.Przeważnie musisz zrobić zakupy za jakąś kwotę kartą/lub mieć przelewy na daną kwotę aby było darmowe.
-
Dokładnie, sprawdź to dobrze. Ja tego nie dopilnowałam na początku i okazało się, że bank pobierał mi co miesiąc opłatę za kartę do bankomatu, nawet jak na koncie było 0 zł. Jeśli mogę coś doradzić, to w ogóle naucz się dobrze zarządzania swoim budżetem. W szkole nas nikt tego nie nauczył niestety. Ja miałam z tym duży problem, w ogóle nie potrafiłam oszczędzać! Robię to dopiero od niedawna, dzięki poradnikowi na tej stronie https://pl.kruk.eu/ , korzystam też z ich kalkulatora budżetu. Serio, zajmij się tym już teraz, bo na studiach naprawdę można sporo zaoszczędzić, tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić. Ja bardzo żałuję, że nie wiedziałam tego wcześniej.
-
No wiadomo, że zawsze trzeba wszystkiego pilnować.
-
Ja pierwsze konto założyłam w Aliorze. Wtedy było bezpłatne prowadzenie, karta i przelewy internetowe. Teraz trzeba natrafić u nich na promocję, żeby tak było. Zaletami tego banku są błyskawiczne przelewy. Praktycznie następnego dnia a czasem nawet tego samego pieniążki są tam gdzie je wysłaliśmy.
Teraz założyłam konto w Nest bank. Kompletnie darmowe + konto oszczędnościowe na oprocentowanie 2.2% w skali roku. Wiadomo, że to nic ale przynajmniej cokolwiek rośnie. Wszystko darmowe w tym banku. Brak opłat. Wada długo idą przelewy.
-
Ja mam taki bank, że płaci się za kartę, chyba że wydasz określoną sumę pieniędzy w danym miesiącu. Ja akurat nie muszę tego robić, bo mój bank zwalnia z tej opłaty jak się systematycznie spłaca kredyt (który mam w innym banku, ale to nie ma znaczenia). Wystarczy, że mam pozytywny wpis w BIG i jestem zwolniony z opłat. Jak chcesz się o tym jeszcze czegoś dowiedzieć, to podsyłam krótki artykuł na ten temat - https://infokonsument.pl/polecane/po...ria-platnicza/ . Mam nadzieję, że trochę pomogłam.
-
Nie ma znaczenia czy zakładasz sobie konto stircte studenckie czy nie. To na co powinieneś zwracać uwagę to to aby konto było darmowe. Przez wprowadzenie podatku bankowego wiele banków, aby sobie odbić te straty wprowadziło oplaty na kontach bankowych. Ze swojej strony polecam Deutsche bank
0 zł za prowadzenie konta
0 zł za wypłąty z bankomatów
0 zł za kartę
Dodatkowo mają tam jedne z lepszych kart kredytowych.
https://www.deutschebank.pl/klienci-...lni/karty.html
Ostatnio edytowane przez jankes : 05-26-2017 - 09:54
-
Polecam eurokonto dla.mlodych w Pekao Sa do 30r zycia, platnosc.karta w sklepach 3 razy i wszystko darmowe, przelew 50gr
-
w kazdym banku przewaznie takie konto studenckie w ofercie maja
Zasady Postowania