Pokaż wyniki 1 do 2 z 2

Temat: "Drzwi były otwarte."

Domyślnie Ktoś włamał się na komputer "Drzwi były otwarte."

Hej wczoraj ktoś włamał sie na mój komputer pod moją nieobecność. Z relacji młodszego brata i mojej mamy wynika, że kiedy brat oglądał filmy ktoś włączył kamerę i coś do niego mówił. Niee wiadomo jak długo miał dostęp do komputera i co z nim robił. Mama zaś twierdzi, że kiedy prowadziła rozmowę na Skype słyszała w tle odgłosy smiejącego się dziecka, co było wówczas niemożliwe. Ten ktoś oczywiście zapytany przez moją mamę, kiedy mówił do młodszego brata dlaczego wkradł się na komputer stwierdził, że "drzwi były otwarte".

W jaki sposób dostał się do mojego komputera? Czy ta osoba może włamać się po raz kolejny? Co zrobić, żeby do tego nie doszło?
    Ostatnio edytowane przez aaasia123 : 09-13-2015 - 11:40

Domyślnie

Cytat Napisał aaasia123 Zobacz post
    W jaki sposób dostał się do mojego komputera?
    W jakikolwiek. Teraz możesz już się nie dowiedzieć.
    Cytat Napisał aaasia123 Zobacz post
    Czy ta osoba może włamać się po raz kolejny? Co zrobić, żeby do tego nie doszło?
    Może być cały czas u Ciebie w gościach. Zgraj najważniejsze rzeczy, przeskanuj je antywirusem i przeinstaluj system (czyszcząc możesz coś pominąć)dbając o aktualizacje. System niech pochodzi z LEGALNEGO ŹRÓDŁA - żadne torrenty czy chomikuj. I nie podłączaj się do sieci puki nie zainstalujesz av (miej go na jakimś nośniku). Potem obserwuj co się dzieje.
    Jeśli nie będziesz mieć pod górke, nigdy nie dojdziesz na szczyt.

Zasady Postowania