Pokaż wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Studia uzupełniające magisterskie

1. Domyślnie Studia uzupełniające magisterskie

Czy wg waszej opinii warto robić studia uzupełniające magisterskie? Studiuję na dość dobrej politechnice i chciałbym skończyć po 1 stopniu ale nie chcę być gorzej traktowany niż ten z magistrem. Co wy o tym sądzicie? lepiej wcześniej się rozejrzeć za pracą? Jakie macie o tym zdanie. Czy ktoś z samym inżynierem ma równą szansę na awans co magister inżynier?

Domyślnie

Chyba nie ma reguły, kwestie awansu zależą raczej od Twoich umiejętności, choć papierek pewnie, gdzieś tam, w ostatecznym rozrachunku tez się liczy. A za pracą zawsze warto się rozejrzeć w czasie studiów. Mój chłopak tez robił najpierw licencjat (tu) a później (jak już się zatrudnił) to poszedł na magisterskie - zupełnie inny kierunek niż pierwotnie planował. Chociaż strasznie ciężko radzić na odległość, sam chyba wiesz najlepiej co chcesz robić w życiu. Ja uważam że warto zrobić drugi stopień i wątpię aby ktoś miał ciebie źle traktować przez pryzmat studiów. No co Ty!

Domyślnie

Mnie tylko zapytali czy mam wyzsze i nigdy nie prosily o dyplom... choc moj aktualny pracodawca sprawdzal i ze uczelnia miala w duszy i nie raczyla na maila odpisac to nieco sie tlumaczylem.

Zalezy gdzie sie trafi po prostu ale generalnie dyplom to kolejne odznaczone pole na lisie wymagan.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

4. Domyślnie

Zawsze możesz uzupełnienie zrobić zaocznie. Połączyć pracę oraz zdobywanie papierka.
    Dyplom z pewnością Ci nie przeszkodzi w niczym ale może znacznie ułatwić życie.

Domyślnie

mnie w wielu firmach pytali czemu nie mam pełnych studiów, bo kiedyś uważało się, że mgr to pełne studia, tylko niewielu tych inteligentów rozróżniało inżyniera od studiów licencjackich. dlatego warto zrobić, żeby niedouczeni szefowie się nie czepiali.
    najpraktyczniejszą formą jest leasing

6. Domyślnie

Dla inżynierów, fajne jest połączenie studiów podyplomowych z zarządzania projektami. Ale najlepiej wybrać się już po paru latach w pracy, żeby skorzystać z nich jak najwięcej.

7. Domyślnie

Cytat Napisał krzyszwarmo18 Zobacz post
    Dla inżynierów, fajne jest połączenie studiów podyplomowych z zarządzania projektami. Ale najlepiej wybrać się już po paru latach w pracy, żeby skorzystać z nich jak najwięcej.
    Zgadzam, się, wybrałem coś podobnego na WSB i póki co nie narzekam.

Domyślnie

Nigdy nie wiesz kiedy i jaki papierek ci się przyda - jak masz możliwość kontynuuj

Domyślnie

Jeśli skończyłeś Polibudę to już masz ważny papierek. Warto jednak pomyśleć o mgr, ja tak zrobiłam. Możesz jednak pomyśleć o studiach zaocznych i połączyć studiowanie z pracą. Większość studentów tak robi.

Domyślnie

Wszystko zależy od Ciebie. Jak chcesz dalej studiować to oczywiście warto. Jeśli zależy ci aby mieć pieniądze i zdobyć doświadczenie to śmigaj do pracy i zrób zaocznie magisterkę.
    ------------------------------------
    Wrocław sprzedaż mieszkań na Dolnym Śląsku
    Ostatnio edytowane przez Willy102 : 01-16-2015 - 19:35

Zasady Postowania