Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 28

Temat: Mity, w które ślepo wierzymy

1. Domyślnie

Czekolada pobudza ale podobno tylko na chwile tak samo jak coca cola

Domyślnie

Cytat Napisał Gerwaz Zobacz post
    Jakoś mi czekolada w niczym nie pomaga ani mnie nie pobudza. Natomiast wysiłek fizyczny tak.
    Każdego pobudza co innego w pewnym sensie. To znaczy większość pobudza kofeina, która jest zawarta w wymienionej Coca Coli, kawie czy nawet chyba w mocnej czarnej herbacie. Jedni od kofeiny są pobudzeni inni śpią (są to po prostu wyjątki)

3. Domyślnie

Z reguły osoby, które śpia po kofeinie po prostu maja za mała dawke, bo jak wiadomo organizm zwiększa zapotrzebowanie na kofeinę wraz z upływem czasu.

Domyślnie

Witam.
    Mój sposób to iść do łazienki przemyć twarz lodowatą wodą i wracam do pracy pobudzony.

Domyślnie

Cytat Napisał ajaktadek Zobacz post
    Czekolada pobudza ale podobno tylko na chwile tak samo jak coca cola
    Niestety to prawda - cocacoli lepiej nie pić tez w samochodzie.

Domyślnie

Mnie tylko mocna czarna kawa pobudza... bądź energy drink:-)

Domyślnie

wystarczy się mocno ścisnąć za jajka z rana i moment się obudzimy

8. Domyślnie

Że nie można wody z kranu pić - bo jest be. A prawda jest taka, że jest ona lepiej przebadana od tych w butelkach.

Domyślnie

Cytat Napisał jankes Zobacz post
    Że nie można wody z kranu pić - bo jest be. A prawda jest taka, że jest ona lepiej przebadana od tych w butelkach.
    Jeśli chodzi o smak to butelkowa jest o wiele lepsza. Poza tym to taką wodą z kranu nie da się napić, bo po chwili znów chce się pić. Z butelkową jest inaczej. Przynajmniej takie są moje odczucia.

Domyślnie

Jest mnóstwo mitów, w które rzeczywiście człowiek wierzy i ja również do należę do tych, którzy wierzą w bajki. Kiedyś już napotkałam się na stronę z tymi mitami i powiem szczerze, że przeżyłam szok. Jak to łatwo człowiekowi wmówić coś co jest niekoniecznie prawdą.

Zasady Postowania