Pokaż wyniki 1 do 2 z 2

Temat: Najlepjsze ROOT CA???

Domyślnie Najlepjsze ROOT CA???

Witam!

Zastanawiam się nad wyborem wystawcy certyfikatu dla połączeń SSL. Ważne kryterium dla mnie to wygoda korzystania dla niewtajemniczonego użytkownika - dlatego CA musi byc na liście zaufanych w wiekszosci przeglądarek a juz na pewno w "wiodącej". Wiekszosc banow posluguje się VeriSign, jednak ta firma dość wysoko ceni swoj produkt. Znalazlem alternatywe w postaci Thawte - ceny duzo niższe - powiedzmy akceptowalne, w IE domyslnie są "wbudowani". Czy ma ktos jakies doświadczenia z tym wystawcą i czy ewentualnie poleca ktos cos innego?

Pozdrawiam
    Pawel Gruszczynski

Domyślnie

Ja uzywam Thawte dla wiekszosci - sa dosc dobrzy... dopuki nie namieszasz sobie sam... no i ceny rozsadne...

Verisign tez dziala ok - mam ich certyfikat w jednym z produktow...

Co do Thawte - dziala bardzo sprawnie, generujesz csr i ladujesz przez stronke, placisz, wysylasz dokumenty firmy aby potwierdzic ze to Ty, ze masz dana domene, itd... po czym dostajesz maila na adres kontaktu administracyjnego i kontaktu technicznego (domyslnie admin ktory to wrzuca na serwer)... po czym admin sciaga certyfikat i odpala...

Nie zapodziej tylko numeru zamowienia i hasla do niego... order number zmienia sie za kazdym razem jak odnawiasz certyfikat...

... aaa wlasnie - dzieki ze mi przypomniales :-) Musze znalezc czas na odnowienie jednego z moich :-) tyle ze ten kto go rejestrowal wlasnie namieszal i zajmie mi to spoooro czasu aby odkrecic teraz...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)