Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 41 do 50 z 51

Temat: Namierzanie telefonu.

Domyślnie

zgadzam się z Mariolą, naciąganie osób na kasę i to całkiem dużą

Domyślnie

Tutaj jeszcze mozna dodac ze wysylanie SMS-a na namierzany telefon jest czasem stosowane, ale wysyla sie tzw. "pustego sms-a" ktorego telefon nie pokazuje. Potrzebne to jest np. przy pasywnych metodach podsluchiwania aby zlokalizowac interesujacy nas numer - ot z prostej przyczyny w komunikacji z BTS-em nie jest uzywany numer telefonu ale to juz inna bajka
    --
    ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"

3. Domyślnie

ciekawi mnie to bardzo. Jak bym się uparł to udało by mi się kogoś tak namierzyć ?

Domyślnie

Cytat Napisał gobin Zobacz post
    ciekawi mnie to bardzo. Jak bym się uparł to udało by mi się kogoś tak namierzyć ?
    Tutaj nie trzeba sie upierac trzeba miec dostep do "telekimunikacyjnej" E1. Znac bardzo dobrze protokul SS7... itd. Wiec sporo pracy aby sie w to bawic i nie malo kasy jak chce miec sie wlasne E1...
    --
    ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"

Domyślnie

kto mi pomoze namierzyc numer telefonu

Domyślnie

Ostatnio pełno sklepów ze "szpiegowskimi" gadżetami - może tam ci coś poradzą

Domyślnie

Cytat Napisał tom Zobacz post
    Proponuje wywalic ten post - a raczej probe naciagania naiwnych na SMS-a za 30zl...

Namierzanie telefonu jest realne - ale bez zainstalowanej na nim aplikacji z dokladnoscia powiedzmy max promien 500m - w sieci 3G gdzie co mniejwiecej 500m najczesciej montowane sa BTS-y.

Generalnie odpytuje sie do jakiego BTS-a zalogowany jest telefon, a nastepnie podaje pozycje tego BTS-a... Tak robia np. duze firmy ktore zajmuja sie takimi sprawami i sprzedaja dojscie do tych systemow za nie male pieniadze.

Calosc mozna zrealizowac na dwa sposoby albo legalnie - ale do tego maja dojscia tylko sluzby specjalne, druga sprawa to bledy w SS7... jednak jak by nie patrzec w obu przypadkach potrzeba miec dojscie do lacza SS7 aby cos takiego realizowac.

Tez potwierdzam, namierzanie bez zainstalowanej aplikacji dla przeciętnego śmiertelnika jest nierealne ii nie dajcie się na to naciągnąć! Trzeba być nie lada geekiem aby to ogarnąć we własnym zakresie.

Polecam appkę dla Android spycollar.com, poza kontrolą położenia ma też opcję zabezpieczania danych.

Domyślnie namierzanie

Można ustalic lokalizacje innego telefonu ale wczesniej trzeba wgrac w niego jakis program szpiegujacy tego typu: SPYPHONE ANDROID REC

9. Domyślnie

Wszystko jest możliwe.Mam znajomego co dużo wie na ten temat.Są bardzo dokładne dane.

10. Domyślnie

mojemu synowi skradziono tel., zgłosiłem na policję, był wyłączony. po 15 godz. otrzymałem informację z Policji, abym zgłosił się po odbiór. Potrafią namierzyć tel. wyłączony bez karty, nie ma znaczenia.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni