Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 21

Temat: Anonimowy SMS z neta:)

Domyślnie

tqm napisałeś:

Do tego jeszcze logowana jest masa innych informacjo - nr stacji przekaznikowej przez ktora idzie polaczenie itd... moge podejrzewac ze informacje te sa gubione gdzies dalej po drodze ale nie mam pewnosci - na pewno mozna dosc dokladnie zlokalizowac telefon a wiec i jego wlasciciela

Mówisz że można dość dokładnie zlokalizować telefon, wydaje mi się że można tylko zawęzić obszar poszukiwań do określonego nadajnika, np. ja mieszkam na zadupiu i mam zasięg z troche większej miejscowości gdzie jest jeden nadajnik, i pod ten nadajnik wchodzi jeszcze pare innych wiosek, więc czy tak łatwo znaleśc taką osobe

Domyślnie

W miastach mozna namierzyc telefon z dokladnoscia do kilku lub kilkudziesieciu metrow - zalezy od lokalnej sytuacji terenowej... W Twoim przypadku jesli Twoj telefon jest odbierany (slyszany) przez co najmniej 3 nadajniki, tak samo da sie go namierzyc.

Domyślnie

Hehe, normalnie jak na filmach

Domyślnie

Czasami w filmach jest cos prawdziwego :-) W sumie to nie jest nowosc - juz w czasie II w.sw. namierzano stacje radiowe partyzantki.

Majac 3 stacje z antenami dookolnymi i mierzac sile sygnalu, znajac przy tym topografie terenu mozna wyznaczyc dosc dokladnie lokalizacje szukanego nadajnika.
    Jesli masz do dyspozycji anteny kierunkowe to jest jeszcze prosciej - na przecieciu linii kierunkow anten ustawionych na najsilniejszy sygnal :-)

Przy 2 stacjach moze dojsc do sytuacji ze nadawca jest pomiedzy nimi, wtedy 3 stacja pomaga okreslic gdzie dokladnie Warto tez pamietac ze w telefonii komorkowej uzywa sie anten sektorowych, najczesciej chyba pokrywajacych kat 90 stopni, wiec wiedzac ktora stacja obsluguje abonenta i ktora antena ma najlepszy sygnal okreslamy juz 90-stopniowy obszar poszukiwan. Pomiar z 3 stacji to minimum, przecietna komorka w terenie zabudowanym slyszy co najmniej 6-8 stacji bazowych :-) Dokladnosc pomiaru wzrasta...

Domyślnie

no przeciez, czysta fizyka

Domyślnie ustalenie nadawcy

witam. To moj pierwszy post na forum a od razu prosze o pomoc. dodam iz szukalem infomacji w sieci ale znajduje sprzeczne doniesienia:/

mianowicie chodzi mi o to iz ktos wysyla mi sms-y z internetu, bardzo zalezy mi na tym by dowiedziec sie kto to taki, czy jest mozliwosc ustalenia tego? nie zalezy mi na dokladnych danych, na poczatek wystarczy mi miejscowosc
    Pod sms wyswietla sie taki numer
    +48010749428752

z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.
    [email protected]

Domyślnie

Zglos to na policje - oni dojda kto to jest... oczywiscie jesli sa to jakies grozby albo cos... inaczej nie rusza sprawy jak znam zycie. Inaczej sie nie dowiesz... a tak masz szanse spotkac delikwenta w sadzie
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

jeśli to możliwe wyblokuj esy z netu.
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Domyślnie

Cytat Napisał Mad_Dud Zobacz post

Kupię pierwszy lepszy pre-paid (5pln) i tyle.

Oczywiście, i przedstawione powyżej sytuacje nie dają 100% anonimowości, ale chciałem pokazać, że można zrobić krok dalej.
    to nie takie proste, podczasz takich psikusow, rejestrowane jest id telefonu, i jak wyzucisz karte z ktorej zrobiles psikus i wlozysz swoja to masz totalnego walka, namierza cie w ciagu kilku sekund, nawet jak masz wylaczony telefon. Pamietajcie by po czyms taki wyjac baterie, i zmienic id fona, czyli zlamac simlocka i zmienic cyferki to tak w ramach ostrzerzenia dla niewiedzacych.

A co do do thesmszone.com to bardzo fajna stronka, wystarczy troche pospamowac i ma sie 100 sms'ow

Domyślnie

Witam

Prawda. Nie znam się, ale słyszałem że można wymienić numer imei poprzez zmianę softu w telefonie, to nic by nie dało?