Pokaż wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Ts3

Domyślnie Ts3

Witam, od jakiegoś czasu prowadzę z znajomymi serwer TS3 i raz na jakiś czas jakaś grupa wchodzi nam na serwer i grozi, że włamią się nam na serwer, chciałem się spytać czy wie ktoś jak "zhakować" taki serwer (nie mam zamiaru włamywać się inne serwery)

Domyślnie

Hack'ing, kradzieże, napady - na to nie ma jakiejś recepty.

Hacking to sztuka podstępu, aktorstwo, przebiegłość, pomysłowość i kreatywność - podobno tylko 20% włamań dotyczy stricte hackingu programowo-siłowego na aplikacje. 10% to siła fizyczna a 70% socjotechnika - czyli hacking ludzkich umysłów - łatwiejszy o ile ktoś ma wrodzony talent psychologiczny.
    Ostatnio edytowane przez Elitegroup : 02-19-2013 - 20:18

Domyślnie

spoko, czyli muszę użyć tego czegoś co mam w głowie? :c

Domyślnie

Nie da się ukryć, że hacking to również ogromna wiedza. Specjalnością hackera powinny być przede wszystkim sieci, projektowanie, znajomość protokołów no i programowanie - ANSI C, Assembler, java, php, + skryptowe oraz wiedza o budowie OS. Posługiwanie się debuggerem i disassemblerem na pewno jest bardzo pomocne. Ale jeśli ktoś nie lubi programowania może ominąć niewiedzę poprzez gotowe exploity - bo najważniejsza jest znajomość sieci, ruchu i wszystkiego co z tym związane.

Domyślnie

Najlepiej Jest wbić na porty I znaleśc Jakiś otwarty jest programik

6. Domyślnie

Cytat Napisał Mo355 Zobacz post
    jest programik
    Jak się nazywa ten programik?

Domyślnie

Elitegroup perfekcyjnie wszystko opisał. Dodam jeszcze, że niektórzy nawet exploitów używać nie potrafią, więc podstawowa wiedza jest potrzebna.

Domyślnie

Cytat Napisał Mo355 Zobacz post
    Najlepiej Jest wbić na porty I znaleśc Jakiś otwarty jest programik
    To się zgadza, ale działa tylko na Twoją koleżankę/kolegę z LANu. Do niezauważonych dostępów na serverach produkcyjnych potrzeba jednak czegoś więcej niż skan portów, nikto i exploit xD

Zasady Postowania