Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Hasło lub kontakty z mojego gadu, sam już nie daje rady :( nieustanna meka

Question Hasło lub kontakty z mojego gadu, sam już nie daje rady :( nieustanna meka

Witam, pewnej upojnej nocy zachcialo sie zmian w haslach. tylko ze teraz nie moge przywrocic hasła bo jest utworzone na starej poczcie do ktorej juz nie pamietam hasla.
    Pisze szczerze, nazwa uzytkownika to Kreaturrra, moja nowa poczta to kreaturrra<małpa>interia.pl , a mojej starej nawet nie pamietam nazwy, a co dopiero hasla. tak to jest jak sie nie zadba o porzadek na wlasnych kontach... mam wlasnie nowe g g: 42439380 jak by ktos potzrebowal.
    Jesli ktos czul by sie na silach mi pomoc, ale mysli ze sciemniam, moge mu podac wszystko co jest zwiazane z tym numerem bo mialem to g g od okolo 1,5 roku, moze 2 lat.
    Bardzo mi zalezy, poniewaz mialem tam kontakty ze znajomymi z wojska, jak i z bylej szkoly. moge nawet podac mniej wiecej ilosc kontaktow, bo mniej wiecej pamietam +/- 5
    Glownie mi chodzi o kontakty, bo od tamtego czasu duzo sie w moim zyciu zmienilo (zmiana adresu zamieszkania, dziwczyna,inna okolica) i nie moge sobie pozwolic na to by odnawiac stare znajomosci jezdzac po calej polsce.

Z gory dziekuje za pomoc i czekam na szybka odpowiedz.

Podsumowujac, chodzi mi o chociaz jedna z tych rzeczy:

1. Haslo do konta g g: 13162420
    2. kontakty konta g g: 13162420

Uprzedzajac pytania typu: czy nie exportowalem kontaktow do pliku, musze stwierdzic iz zawsze to robilem, i zawsze na pen drive jak i na ktorys dysk. w razie musu formatu tylko dysku C:/ byly na innym. ale zrobilem przypadkowo format kazdego dysku. no i zonk. juz pol roku cos probuje z tym ruszyc i samemu juz nie daje rady. nie mam juz pomyslu wiec przyszedlem tu o pomoc.
    A i jeszcze jedno, uzywalem takze programu: Recover My Files, typy pliku to .xml a potem do filtru dolanczalem pojedynczo wszysc co mozliwe, to co mi sie kojazylo z mim g g i konaktami czyli:
    g g
    13162420
    kontakty
    gadu
    ale nic z tego nie wyszlo. juz nie wiem ile lamaczy przetestowalem. zaden mi nie pomogl. glownie sa jeszcze tylko pod ten plik config.dat wiec mnie to nie ratuje bo jestem po formacie i odzyskalem chyba ze 600 lub 700 plikow ale akurat nie ten ;/

Heh jeszcze pomyslalem, ze moze sprobuje odzyskac po tym formacie sam plik config.dat gadu.
    Ciekawe co z tego wyjdzie, znow pol dnia roboty, ale juz juz wczesniej oznajmilem

Czekam na wyczerpujace wypowiedzi

P.S. Jestem na tym forum po raz pierwszy, wiec mam nadzieje ze zostane cieplo przyjety

Domyślnie

Mowisz ze miales kopie danych na PenDrive'a zrobona - najprosciej bedzie tam odzyskac bo PenDrive tak na prawde latwo sie nie czysci z danych...

Jesli skasowales tylko to bedzie ok, jesli sformatowales to bedzie nieco wiecej zabawy - przy odrobinie szczescia file carving zalatwi sprawe, trzeba tylko narzedzia dobrze ustawic.

Jakiej pojemnosci ten pen-drive? Mam nadzieje ze nie uzywales go za wiele (najlepiej w ogole) od czasu skasowania backupu...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

1 GB kingstone

Ja zawsze sie samemu pcham w klopoty, bo jak bym usunol to na pewno bym odzyskal, ale nie chcialem byc lepszy i formatuje zawsze pen-drive'y za pomoca programow ktore nie pozostawiaja sladu nawet po plikach, badz jest ciezko je przywrocic. mowilem juz ze wszystkie dyski formatowalem, gdyz jak robie system to kazda pamiec przenosna tez formatuje by nie powodowala jakies infekcji... mialem kiedys rootkita i walczylem z nim chyba przez 4 formaty, wiec od tamtej pory jak cos nie smiga na systemie od razu robie format i to wszystkiego.
    Reasumujac tak zle i tak nie dobrze.
    Uzywalem juz tak duzo programow "niby" do zhakowania ze szok...
    Nie jestem w tym specjalista, wiec moze popelniam jakies bledy, sam juz nie wiem.
    Jak ktos da mi rade pomoc bede bardzo wdzieczny.

Domyślnie

Sztuczka w tym ze cokolwiek nie uzyjesz, pamieci flash dokladnie nie wyczyscisz :-)

1GB nie jest wiele... podepnij do jakiegos Linuxa najlepiej, jesli wykryje sie jako /dev/sdc powiedzmy to odpal nastepujace polecenie:

Kod:
    dd if=/dev/sdc conv=sync,noerror of=pendrive.dd
    Oczywiscie jesli wykrywa sie jako inne urzadzenie to zmien parametr 'if'.
    Zrob pozniej hash md5 albo sha1 tego pliku (sha1sum pendrive.dd) i zapisz... pozniej spakuj pendrive.dd (powinien ladnie sie skompresowac) i wystaw gdzies na neta razme z hashem abym mogl pozniej sprawdzic czy dobrze sie plik sciagna i zdekompresowal. Podaj mi URL na PW to zobacze co da sie wyciagnac.

BTW. Obraz pendrive'a mozna tez zrobic pod windowsem ale sa pewne roznice (wiec na razie nie opisuje)
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Tagi

Zasady Postowania