Witam, jestem tu nowy i nie wiem wogole jak sie zabrac do tego by stworzyc taakiego pendrive'a ktory po podlaczeniu do portu usb automatycznie kopiuje okreslony folder na niego. Prosze o pomoc .
Witam, jestem tu nowy i nie wiem wogole jak sie zabrac do tego by stworzyc taakiego pendrive'a ktory po podlaczeniu do portu usb automatycznie kopiuje okreslony folder na niego. Prosze o pomoc .
Naucz się najpierw programować w jakimś języku a nie od razu na szeroka wodę się rzucasz ;p
Znam tylko podstawy jezyka C nie moglbys mi pomoc ?
Musiał by być to program który miał by w sobie dokładną ścieżkę danego pliku więc w sumie na jedno wychodzi bo tak czy siak musiał byś ten plik znaleźć a jak już byś go miał to "kopiuj" potem "wklej" i nie potrzebny CI żaden specjalny program ;p
Autorun dla pen drive:
Enable Autorun in USB Flash Pen Drives
Bach script:
Microsoft Corporation
Musisz wywołać polecenie cp.
Sproboje tego dokonac, jezeli bd mial problemy to sie odezwe ; )
s/cp/copy/ :-)
tez sie kurka ciagle na tym lapie...
HINT: autorun na USB jest domyslnie zablokowany na windowsach ktore dostaly aktualizacje z listopada 2011 lub nowsze - wtedy bez ingerencji uzyszkodnika nie zadziala
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
"copy" haha! Ale gafę strzeliłem.
Microsoft Corporation
maly hint dla tych co tak jak ja i Mad_Dud lapia sie na sprawach typu dir/ls, copy/cp itp...
PowerShell w windows - dzialaja obie wersje, do tego jest skryptowalny jak bash, umozliwia grzebanie w rejestzre, AD, itp - pelen wypas... ale dziala tez wysmienicie jako zamiennik cmd.exe do normalnego uzytku
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)