Pokaż wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Firewall blokada portów

Domyślnie Firewall blokada portów

Witam
    Mam duży problem,czytałem forum,książki,szukałem po stronach i nie mogę znaleźć jak się połączyć do portu blokowanym przez firewall.
    Mogły mi ktoś podać jakąś poszlakę , metodę czy cokolwiek nawet jakiś szybki przewodnik jak połączyć się z portem który jest blokowany przez firewalla.

Domyślnie

Generalnie jesli port jest zamkniety na firewall'u - znaczy sie firewall zrzuca (DROP) wszystkie polaczenia albo odmawia (REJECT) to masz problem...

Generalnie wszystko zalezy od tego jak jest regulka zapisana i jaki firewall. Wrozki dawno wymarly - albo masz wiecej informacji albo nie masz konkretnej odpowiedzi. Bezpieczne zalozenie - firewall wycina port, nic nie wykombinujesz.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

port jest otwarty lecz blokuje połączanie.Firewall iptables na jądrze 2.4

Domyślnie

Ok, statefull/stateless czy jak? Im wiecej wiesz tym lepiej ale i tak nie oznacza ze dasz rade cokolwiek zrobic.

Domyślnie

TQM a jak ja skanując nmap omijam filtracje pakietów i dostaje listę dostępnych portów czyli jak bym wykorzystał technikę taka jak przez nmap dało by rade podłączyć się do portów bo przecież pokazało mi się ze port jest otwarty wiec musiał się jakoś z nim połączyć tak czy nie?

Domyślnie

Mowiac krotko tak ale to nie znaczy dokladnie ze sie podlaczysz i cos wyslesz. nmap mowi tylko ze tam cos dziala - jakas usluga - nic wiecej...

Domyślnie

a jeszcze coś na swoim win 7 i vista włączyłem zaporę systemową
    Skanują porty na viste pokazało mi jakie są otwarte(przy włączonej zaporze był 1 albo 2 tylko) ale gdy skanuje win 7 wszystkimi metodami to i tak nie pokazało mi otwartych portów jest możliwość że nie ma żadnych otwartych portów?

Domyślnie

Nie bardzo... raczej firewall jest (w koncu) lepiej skonfigurowany

Domyślnie

dziwne skanowałem na tym win 7 porty ale z niego i tak samo mi wykryło że 0 portów .Czyli jak all port close to jak się na niego wbić?

Zasady Postowania