Nie wiem czy to dobry dział, ale chciałbym się dowiedzieć jak można puścić atak DDoS na strone
Może mi ktoś podpowiedzieć i pokierować?![]()
Nie wiem czy to dobry dział, ale chciałbym się dowiedzieć jak można puścić atak DDoS na strone
Może mi ktoś podpowiedzieć i pokierować?![]()
1. Haknij kilka darmowych księgi gości
2. Dorzuć do nich kod JS wysyłający masę ciężkich formularzy POST.
światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd
Jak dla mnie metoda najgorsza z mozliwych do ataku..2. Dorzuć do nich kod JS wysyłający masę ciężkich formularzy POST.
Osobiscie patrzac prowizorycznie wykonalbym TCP(SYN albo URG),
ale trzeba miec dobra liczbe zombiakow.
Dlaczego najgorsza? Zdobądź się na jakąś konstruktywną krytykę, Chłoptasiu.
Zombiaki są przy tym sposobie za darmo w ilościach 10 tys na godzine? 100 tys na godzine? 1 milion na godzine? 10 milionów na godzine? Zależne od ilości przjętych ksiąg (czy też księg).
Oczywiście jest od zarypania innych darmowych usług które ludzie doklejają do stronek.
światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd
Ok, więc może haknij jakieś popularne księgi gości, a ja za ten czas napisze botnet ktorego rozesle po komputerach, kto szybszy ? zasantowilbym sie, 'Chłoptasiu'..
Ataki metodami POST / GET sa (jak dla mnie) infantylne, chyba ze liczysz ze serwer docelowy bedzie tworzyl watki
dla kazdego nowego klienta, a wiekszosc znanych stron jest dobrze zaprogramowana, wiec mozesz sobie zrobic DDoS, ale
na yoyo..
War, war never changes.
@lame:
No cóż, nie byłbym taki pewien czy będziesz szybszy, gdyż ja taki botnet moge mieć już napisany, wystarczy odrobina inżynierii socjalnej i massmail z każdego zombie, następnie wykonanie DDoS. Oczywiście to prosta droga, można wykonać to na warezach czyli w powszechnie znanym stylu, bądź ingerowanie w działanie innych aplikacji np. komunikatorów z aktualizacjami.
Po drugie, twoją metode jest łatwo wykryć, mojej nawet nie usuniesz, a jeśli już to miłego grzebania po kernelu i po mbr.
@GSG-9:
no cóż nie ukrywam, że 'Chłoptaś', ma potencjał do prowokacji i robienia kłótni z niczego. Jak to mawiała moja prababcia
'nerwy do konserwy i na eksport.'![]()
Ostatnio edytowane przez smurf : 04-28-2011 - 16:43
Jesli ktos uwaza ze ataki DDoS uzywajace GET/POST sa infantylne to widac ze nie ma wielkiego pojecia o rzeczywistosci... tyle moge Wam powiedziec po przejsciu dobrych kilku DDoS'ow
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)