Pomocy
Mam ogromny problem skasowałem bardzo ważną rozmowę z archiwum tlenu, czy jest możliwość odzyskania tej rozmowy. Jeżeli macie jakiś pomysł piszcie. Spróbuję wszystkiego.
Pozdro
Pomocy
Mam ogromny problem skasowałem bardzo ważną rozmowę z archiwum tlenu, czy jest możliwość odzyskania tej rozmowy. Jeżeli macie jakiś pomysł piszcie. Spróbuję wszystkiego.
Pozdro
poproś osobę, z którą gadkowałeś niech Ci podeśle ze swojego archiwum![]()
* markossx *
Gdyby to było takie proste to już dawno bym tak zrobił, tylko że ta osoba nie jest chętna do zrobienia tego, w skasowanej wiadomości są ogólne postanowienia pewnej umowy jak ich nie będę miał to jestem za przeproszeniem "ud*****y"
no to chyba jesteś...
bo nie przychodzi mi do głowy, żebyś mógł to jakoś ze swojego kompa odtworzyć
zostają Ci jedynie zapis rozmowy na serwerach tlenu - ale nie wiem czy admin udostępniają, spróbuj...
* markossx *
są programy które potrafią odzyskać skasowane dane - pod warunkiem ze na miejsce tych skasowanych nie zostały zapisane już nowe dane...
Problem jednak jest taki ze archiwum to jeden plik - więc najprawdopodobniej nie uda ci się w ten sposób odzyskać danych
jedynie firma która odzyskuje dane magnetycznie będzie w stanie to przywrócić ale to wszystko wymaga $$
Ale przecież jeśli to umowa to gdzieś musi być jej pisemna wersja - nio nie
A tak na przyszłość pamiętajcie o archiwizacji ważnych danych!!
Sam kiedyś siedziałem nad laptopem pracownika pewnej (ku zdziwieniu dość dużej firmy transportowej) gdzie wykopał się system (nic dziwnego bo to był 98) a na laptopie były jedyne kopie dokumentów sprzed czterech lat!!! - co gorsza sprawa była o tyle tragiczna ze laptop miał tylko stację dyskietek na które nie weszła by baza accesa :/ musiałem odzyskać system za pomoca dyskietki - za pomocą dyskietki dostarczyć sterowniki do usb (chwała Ruskim ze dodali do RARa opcję dzielenia plików...) i przerzucić na USB - kupa roboty (nie pytajcie ile sie człowiek nadenerwuje przy próbie ożywienia takiego super systemu jak 98) a wszystko przez to ze nikt nigdy nie pomyślał ze laptop może się popsuć...
Od tego czasu niebieski stał się moim ulubionym kolorem - duźo sie na niego napatrzyłem...
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski)
Archiwum gg da się odzyskać, dokładniej usunięte rozmowy programem ggundel sprawdzałem działa, tylko nie mogę znaleźć nigdzie identycznego programu dla tlena.