Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Sieć lan

Post Sieć lan

Witam, mam pytanie dotyczące sieci LAN otóż w szkole mam bardzo denerwującego nauczyciela który bawi się zabawkami (programami) które mu pozwalają na blokowanie komputera innych uczniów, wyłączanie, sterowanie i tym podobne, mieszkam za granicą i Studiuje IT ale jestem dopiero w pierwszej klasie i moje doświadczenie nie pozwala mi na to żeby się na nim odegrać, ostatnia mnie bardzo zdenerwował i narobił mi kłopotu bo dostałem First Warning za głupotę po prostu wszedłem na Polska stronę i tam był słownik chciałem sprawdzić jedno słowo on to zobaczył na swoim komputerze i dał mi tego Warninga i zawiesił na 2 tygodnie na swoje lekcje (2 Warningi wylatujesz ze szkoły) i teraz moje pytanie czy jest jakiś sposób żebym mógł włamać się do jego komputera i trochę mu napsocić(już mam plan), wiem że może to dziecinne ale mam już wszystko zaplanowane jeśli nawet się kapnie ze to ja zrobiłem to nie będzie mógł tego udowodni bo będę zalogowany na końce które nie powinno istnieć w a u mnie w szkole maja taki program że mogą sprawdzić dokładnie co robiłem na komputerze wiec będę czysty bo nie będę tego robić na swoim studenckim koncie.

Ps. Jeśli mnie skrytykujecie i napiszecie ze to forum do tego nie służy po prostu musiałem spróbować i dzięki jeśli ktoś pomoże

Domyślnie

Odpowiem szczerze... Odegrac sie tak jak sobie wymysliles to BARDZO dziecinne. Do tego jesli myslisz ze nie znajda kto to, to na 99% sie mylisz (nie masz pojecia co mozna wyciagnac z komputera)... a jak znajda to wylecisz ze szkoly natychmiast i sprawa trafi do sadu, bo tak sie to zalatwia w UK.

To co chcesz zrobic natychmiast podpada pod Computer Misuse Act 1990 (w skrocie CMA, wraz z modyfikacjami z 2004 roku):
    1) nieautoryzowany dostep do systemu komputerowego - 6 miesiecy wiezienia lub kara pieniezna (aktualnie ograniczona do 5000 funtow)
    2) nieautoryzowany dostep do systemu komputerowego z zamiarem popelnienia innych wykroczen - 6 miesiecy wiezienia i 5000 funtow jesli zakwalifikuja jako drobe wykroczenie, 5 lat wiezienia i odszkodowanie jesli sad orzecze ze to przestepstwo
    3) nieautoryzowana modyfikacja informacji w systemie komputerowym - karane tak jak punkt 2
    4) atak DDoS (dopisane w 2004 roku) - automatycznie od 6 do 24 miesiecy

Teraz wystarczy ze w szkole wejdziesz do systemu gdzie sa dane uczniow i juz masz wykroczenie na bazie Data Protection Act 1998 sekcja 55 - nieautoryzowane uzyskanie dostepu do danych osobowych... na to wchodzi ICO, dobija 500tys funtow kary szkole (i to zanim sprawa trafi do sadu), szkola sciga Ciebie/rodzicow o odszkodowanie... masz wyrok za hacking i druga sprawe o odszkodowanie... i to idzie w papiery i bedzie sie ciagnac za Toba do konca zycia.

Jesli do tego odpalisz sniffer w szkole to beda dodatkowo sadzic Cie na podstawie Regulation of Investigatory Powers Act 2000 (czyli RIPA) za nielegalne podsluchiwanie transmisji w toku. RIPA co prawda ma 3 glowne wyjatki ale zaden nie dotyczy sytuacji o ktorej mowimy... niestety nie pamietam co za to grozi dokladnie - musialbym sprawdzic - ale bylo to chyba cos kolo 5 lat rowniez.

Podsumowujac... odpusc temat zanim sobie zaszkodzisz.
    Nie wiem czy wiesz ale w UK wiekszosc firm jak zatrudnia to sprawdza historie pracownikow, zwlaszcza jesli w pracy mialbys miec dostep do jakichkolwiek chronionych informacji. Mnie sprawdzali 10 lat wstecz i zadawali mase pytan - z takim czyms w papierach nie mialbym najmniejszych szans.

Aby uniknac glupich pytan - skad to wiem? Pracuje w UK od paru lat - odpowiadam za bezpieczenstwo IT... lokalne prawo znac musze aby chronic samego siebie i wiedziec czego nie wolno ani firmie ani mi zrobic.

Mam nadzieje, ze taka odpowiedz da Ci nieco do myslenia, przekalkulujesz szybko czy lepiej miec jedno ostrzezenie czy problemy prawne (a to w UK moze kosztowac majatek) i papiery ktore zrujnuja jakiekolwiek szanse na normalna prace.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie Żartujesz chyba ...

Studiujesz IT ?
    i pytasz się o to na forum ?
    jaja se robisz chłopie ?
    Wiesz co poczekaj do 3 semestru kiedy przejdziesz do praktyki wtedy się odegrasz , czasem cierpliwość popłaca .. tak wgl .. up ma racje .. wolisz wylecieć ze szkoły czy tylko pójść do więzienia a może przeboleć to i siedzieć ... każdy ma własną wole i sam wybieraj ...

skoro to sieć LAN , to nie potrzebujesz programów by go zdjąć uzyskaj tylko dostęp do konta adma na swoim kompie ( jak xp to wiadomo jak linux to pisz na pw ) wtedy włazisz w konsole i sprawdzasz stan sieci ... hmm ,,netstat'' potem sprawdzasz swój ip ,,ipconfig''
    żeby siebie nie wyrzucić :P
    a z wyrzuceniem pisz na pw

Domyślnie

nie no Silence z tym więzieniem to nie przesadzaj, lol

A Ty w tym poscie chcesz instrukcję włamu do komputera, przecież to nielegalne nikt Ci publicznie tego nie napisze

Zasady Postowania