-
Przypisywanie kanału auto jak zmienić na inny nie mając dostepu
Witam mam takie pytanie czy jak odbieram neta po wifi z 2km panelem tetra z kanału 1 i ja dziele zaś sygnał wrt54gl po domu na kanale 9,ostatni powstała na moim dachu siec jakiegos isp na kanale tez 1 i czy ta sieć moze mi zakłócac mojego isp na kanale 1 oddalonego 2km bo napewno ta sieć nowa ściaga mojego isp wiec moze go zakłócac a napewno tak jest bo od dawna jak ta siec powstała sie dzieją rózne rzeczy duze pingi w dzien,zawieszanie netu itd zmianiałem anteny na 3 różne i nic nadal klapa ,dodam ze ja nie zadzwonie do tej mojej sieci bo sciagam nie swiadomie i co mam zrobic by mi ta sieć na dachu u mnie nie zakłócała mi mojej antenki i sieci z której ściagam,wbiłęm sie do tej sieci z dachu ale wejście na router nie da rady zmianione hasełka bo mają mikrotika tak bym im zmienił kanał hehe.
Ma ktos pomysł chciałem zmienić kanał tez w mojej sieci z tej co sciagam ale tez hasła pozmieniane ktos ma jakies pomysły co zrobić?
PSzwoniłem dzisiaj do tej sieci z dachu co mi zakłóca by zmienili kanał powiedział gostek mi ze mają tam ustawione na auto i nie zmienia,powiedziałem mu ze jest na kanale 1 wasza sieci mi zakłóca a on ze samo sie zmieniło na pierwszy bo ktoś musiał ich zakłócić i sie zmieniło na jedynke moze jakoś ich zakłócic mocno by sie znowu zmieniło na inny kanał tylko jak?pomocy?
-
Nie masz admina nic nie zrobisz - pasmo 2.4GHz jest publiczne i kazdy moze uzywac. Pech akurat ze wpadli na ten sam kanal i ich nadajniki beda zagluszac sygnal ktory sciagasz nielegalnie z odleglosci 2km...
-
aireplay i masowy deauth, moze dojda do wniosku ze kanal zawalony i przelacza na inny. Byc moze tez ta siec ma je na auto.
-
kolego linux
Mozesz coś więcej co mam zrobić, jaka to ma być komenda w bt4 jak wpisać ten deauth by zapchac ich masowo jak długo musiał bym taki atak robić ,ale to na mojej sieci co ściagam czy tej na dachu i jak tej na dachu to jak ją masowo zapcham to sie wtedy zmieni kanał bo ta siec na dachu ma auto kanał a moja co sciagam z 2km ma na sztywno.
Napisz jak możesz jakie komendy ,bo moze mi to pomóc bardzo?
o takie coś chodzi?:
aireplay -0 15 -a 11:11:11:11:11:11 -c 22:22:22:22:22:22 [interface]
jak tak to cos mam poprawic zmienić jak długo by moze sam kanał sie zmienił mam ten deauth leciec?zamiast -0 15 wpisac -0 100 ?
Ostatnio edytowane przez wikara : 01-21-2011 - 23:56
-
Nie wiem, nie ja tam jestem i nie wiem jak ta siec wyglada.
A nie dalo by sie wbic do tej sieci? Zakladam ze jest na wpa albo wpa2, mozesz zlapac handshake'a? Sprobuj roznych slownikow, a jak nie pomoze, to wyslij gdzies gdzie łamia albo wrzuc na forum, i ktos moze sporbuje.
Zasady Postowania