Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Życie na podsłuchu czyli bardzo uciążliwy problem

Domyślnie Życie na podsłuchu czyli bardzo uciążliwy problem

Witam
    Zarejestrowałem się na tym forum licząc na pomoc z Waszej strony bo sam jestem zbyt zielony w sprawie hackingu i informatyki.
    Otóż pewna osoba z mojego liceum w jakiś sposób podsłuchuje GG mi i moim znajomym. Tak długo byłem pewny, że on podsłuchuje tylko gg, że przerzuciłem sie na skype i efekty nie były zadowalające Między innymi straciłem przez to dostęp do swojego konta CoD: MW 2 na steamie, kolega stracił konto w Wowie ale to raczej was nie obchodzi ale wtedy nie wiedzielismy kto to ale tak sie złożyło, że ta osoba przestała sie kryć i ostatnio ma zwyczaj np. komentować rozmowy prowadzone na gg pomiedzy nami i wrecz otwarcie sie przyznaje ze jest "zaje.bistym hakerem". Wpier.dol w ostateczności ale wolałbym bez przemocy fizycznej zabezpieczyć się przed tym gościem który ewidentnie ma gdzieś prywatność innych.

Zrobiłem mały wywiad i dowiedziałem się miedzy innymi:
    1. On nie jest w tej samej sieci co ja i moi kumple
    2. Z tego co mówi ma neostrade ale może kłamie
    3. Ma to samo ip co wielu ludzi na jego osiedlu wiec raczej ma te neostrade
    4. Miał już problemy ze swoim adminem sieci osiedlowej który nasyłał na niego policje ale skończyło sie na upomnieniu i uprzejmej prośbie żeby przestał bezczelnie się w niej panoszyć.
    5. Pewnie teraz czyta co pisze w dupie go mam po prostu chce mieć jakieś poczucie prywatności zanim znowu coś ukradnie
    Poza tym jest kompletnie bezkarny i wie o tym
    Co można zrobić aby zabezpieczyć przed taką osobą komputer mam system windows XPSP2 i jestem w sieci osiedlowej ale innej niż ten haker.
    Pozdro

Domyślnie

No no nie obrażajmy Hakerów! Jakiś dzieciak to jest i tyle. Żaden Haker.
    Btw napisz może jak się łączysz z internetem? Czy masz w domu router, czy jest sieć zabezpieczona itp.

3. Domyślnie

Cytat Napisał Bazyleq Zobacz post
    ale to raczej was nie obchodzi
    Pokażę Ci, co nas nie obchodzi - fragmenty zaznaczone na czerwono.

Cytat Napisał Bazyleq Zobacz post
    Witam
    Zarejestrowałem się na tym forum licząc na pomoc z Waszej strony bo sam jestem zbyt zielony w sprawie hackingu i informatyki.
    Otóż
    pewna osoba z mojego liceum w jakiś sposób podsłuchuje GG mi i moim znajomym. Tak długo byłem pewny, że on podsłuchuje tylko gg, że przerzuciłem sie na skype i efekty nie były zadowalające Między innymi straciłem przez to dostęp do swojego konta CoD: MW 2 na steamie, kolega stracił konto w Wowie ale to raczej was nie obchodzi ale wtedy nie wiedzielismy kto to ale tak sie złożyło, że ta osoba przestała sie kryć i ostatnio ma zwyczaj np. komentować rozmowy prowadzone na gg pomiedzy nami i wrecz otwarcie sie przyznaje ze jest "zaje.bistym hakerem". Wpier.dol w ostateczności ale wolałbym bez przemocy fizycznej zabezpieczyć się przed tym gościem który ewidentnie ma gdzieś prywatność innych.

Zrobiłem mały wywiad i dowiedziałem się miedzy innymi:
    1. On nie jest w tej samej sieci co ja i moi kumple
    2. Z tego co mówi ma neostrade ale może kłamie
    3. Ma to samo ip co wielu ludzi na jego osiedlu wiec raczej ma te neostrade

4. Miał już problemy ze swoim adminem sieci osiedlowej który nasyłał na niego policje ale skończyło sie na upomnieniu i uprzejmej prośbie żeby przestał bezczelnie się w niej panoszyć.
    5. Pewnie teraz czyta co pisze w dupie go mam po prostu chce mieć jakieś poczucie prywatności zanim znowu coś ukradnie
    Poza tym jest kompletnie bezkarny i wie o tym

Co można zrobić aby zabezpieczyć przed taką osobą komputer mam system windows XPSP2 i jestem w sieci osiedlowej ale innej niż ten haker.
    Pozdro
    • Legalny system operacyjny,
    • Legalny (nie darmowy!) program antywirusowy i firewall,
    • Regularne (minimum raz w tygodniu) ręczne aktualizacje systemu i antywirusa,
    • Regularne skany programem antywirusowym (1-2 razy w tygodniu) wszystkich partycji,
    • Instalowanie tylko i wyłącznie aplikacji z pewnych źródeł,
    • Żadnych cracków, kradzionego oprogramowania itd,

Czynności, które musisz teraz podjąć aby powstrzymać działania, o których piszesz:
    1. Zainstaluj od nowa system operacyjny (wszystkie partycje muszą być wyczyszczone).
    2. W pierwszej kolejności zainstaluj program antywirusowy i firewall,
    3. Dokonaj wszystkich aktualizacji
    4. Zmień wszystkie hasła i stosuj mocne hasła

Tutaj masz więcej informacji:
    Zabezpieczenia z wykorzystaniem zapory, aktualizacje zabezpieczeń, oprogramowanie antywirusowe i antyszpiegowskie

Skontaktuj się z administratorem, o którym wspominasz. On ci pomoże.

Domyślnie

[COLOR="rgb(0, 0, 0)"]
    Cytat Napisał Mad_Dud Zobacz post
    Pokażę Ci, co nas nie obchodzi - fragmenty zaznaczone na czerwono.

• Legalny system operacyjny,
    • Legalny (nie darmowy!) program antywirusowy i firewall,
    • Regularne (minimum raz w tygodniu) ręczne aktualizacje systemu i antywirusa,
    • Regularne skany programem antywirusowym (1-2 razy w tygodniu) wszystkich partycji,
    • Instalowanie tylko i wyłącznie aplikacji z pewnych źródeł,
    • Żadnych cracków, kradzionego oprogramowania itd,

Czynności, które musisz teraz podjąć aby powstrzymać działania, o których piszesz:
    1. Zainstaluj od nowa system operacyjny (wszystkie partycje muszą być wyczyszczone).
    2. W pierwszej kolejności zainstaluj program antywirusowy i firewall,
    3. Dokonaj wszystkich aktualizacji
    4. Zmień wszystkie hasła i stosuj mocne hasła

Tutaj masz więcej informacji:
    Zabezpieczenia z wykorzystaniem zapory, aktualizacje zabezpieczeń, oprogramowanie antywirusowe i antyszpiegowskie

Skontaktuj się z administratorem, o którym wspominasz. On ci pomoże.
    [/COLOR]

Pokaze ci co mnie nie obchodzi w twojej "wypowiedzi"

Pozdro widac wybralem zle forum
    Ciekwe zachowujesz sie zupelnie jak ten koles o którym pisałem w tym temacie on tez jest modem na 1 forum gdzie wchodzi tylko po to chyba zeby sobie ulżyc jadąc nowych ludzi na forum

5. Domyślnie

Okej. Powodzenia.

Zamykam,
    • off-topic

Zasady Postowania