Witam
Zarejestrowałem się na tym forum licząc na pomoc z Waszej strony bo sam jestem zbyt zielony w sprawie hackingu i informatyki.
Otóż pewna osoba
z mojego liceum w jakiś sposób podsłuchuje GG mi i moim znajomym.
Tak długo byłem pewny, że on podsłuchuje tylko gg, że przerzuciłem sie na skype i efekty nie były zadowalające
Między innymi straciłem przez to dostęp do swojego konta CoD: MW 2 na steamie, kolega stracił konto w Wowie ale to raczej was nie obchodzi ale wtedy nie wiedzielismy kto to ale tak sie złożyło, że ta osoba przestała sie kryć i ostatnio ma zwyczaj np. komentować rozmowy prowadzone na gg pomiedzy nami i wrecz otwarcie sie przyznaje ze jest "zaje.bistym hakerem". Wpier.dol w ostateczności ale wolałbym
bez przemocy fizycznej zabezpieczyć się przed tym gościem
który ewidentnie ma gdzieś prywatność innych.
Zrobiłem mały wywiad i dowiedziałem się miedzy innymi:
1. On nie jest w tej samej sieci co ja i moi kumple
2. Z tego co mówi ma neostrade ale może kłamie
3. Ma to samo ip co wielu ludzi na jego osiedlu wiec raczej ma te neostrade
4. Miał już problemy ze swoim adminem sieci osiedlowej który nasyłał na niego policje ale skończyło sie na upomnieniu i
uprzejmej prośbie żeby przestał
bezczelnie się w niej panoszyć.
5. Pewnie teraz czyta co pisze w dupie go mam po prostu chce mieć jakieś poczucie prywatności zanim znowu coś ukradnie
Poza tym jest kompletnie bezkarny i wie o tym
Co można zrobić aby zabezpieczyć przed taką osobą komputer mam system windows XPSP2 i jestem w sieci osiedlowej ale innej niż ten haker.
Pozdro