Pokaż wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Wysyłanie pliku

Exclamation Wysyłanie pliku

Witam, mam problem otóż od paru dni głowie się nad tym jak mogę wysłać pileczek *.txt z czyjegoś koputera majac do niego dostep jednynie programem napisanym w c++, oczywiscie moze kombinowac z mailami ale nie moge znaleść rozwiazania Może mo ktos podsunąć rozwiazanie ? Chociaż by czym to zrobic albo jak juz mailem to jak ?

Domyślnie

- SMTP : darmowe konto pocztowe
    - HTTP/FTP : darmowe konto hostingowe
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

Domyślnie

Był bym widzęczny za jakieś linki
    Ostatnio edytowane przez emil3566 : 08-06-2010 - 14:01

Domyślnie

Spoko tylko ze pracuje w Dev cpp i otwieram przykładowy program "example" i potrzebuje referencji czyli zlinkowac jakas biblioteke widze ze mu braukje biblioteki Curl ale ja tam nie widze takowej , btw. nie da sie łatwiej xD np Winsock'em

Programowanie w Borland C++ Builder

mam tutaj jak mozna wyslac maila z zalacznikem ale jakos tego nie lapie tzn nie wiem skad mam wziasc Unitil.h czy ktos moze to po ludzku rozpisac i wstawic tu kod obu plikow ?
    Ostatnio edytowane przez Mad_Dud : 08-06-2010 - 15:58

Domyślnie

Cytat Napisał emil3566 Zobacz post
    czy ktos moze (..) wstawic tu kod obu plikow ?
    Nie liczyłbym na to.

Domyślnie

Jak nie masz nic konstruktywnego do napisania to nie nabijaj sobie postów -.-"
    Moze jakies podpowiedziec chociaż ?

Domyślnie

Dostałeś już dwie odpowiedzi, na gotowca nie licz.

I nie pouczaj mnie co mam robić, ile i jakie posty wysyłać.

Domyślnie

przeczytaj referencje SMTP i dowiesz się jak wysyłać plik na konkretny adres email.
    Co do zwykłego protokołu TCP musisz wypracować mechanizm który porcjami będzie czytał z pliku dane i wysyłał na drugą stronę.
    Mechanizm powinien badać wielkość pliku, gdyż zawsze można wysłać go w całości ze względu na rozmiar.

Domyślnie

Cytat Napisał g3t_d0wn Zobacz post
    przeczytaj referencje SMTP i dowiesz się jak wysyłać plik na konkretny adres email.
    Co do zwykłego protokołu TCP musisz wypracować mechanizm który porcjami będzie czytał z pliku dane i wysyłał na drugą stronę.
    Mechanizm powinien badać wielkość pliku, gdyż zawsze można wysłać go w całości ze względu na rozmiar.
    To jest odp na jaką czekałem, nie dał gotowca a już wiem co mam robić
    To ze napisales "SMTP HTTP/FTP" nie pomoglo mi wogole bo tyle sie odczytalem ale nie umiem tej wiedzy wykorzystac
    Praktycznie do zamkniecia bo dostalem odp

Zasady Postowania