Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: 2 PC i 2 laptopy jak zrobic podgląd z kamerek internetowych?

Exclamation 2 PC i 2 laptopy jak zrobic podgląd z kamerek internetowych?

witam i przepraszam za złe ulokowanie tematu ale nie miałem pojęcia gdzie go umieścić

a więc tak mam
    na 2 PC mam zainstalowany WIN XP Professional i każdy ma swoją Neostrade (włączone non top)
    na 1 netbooku model ASUS Eee PC904HD mam WIN XP home i tu jest internet w postaci PLAY ONLINE (włączone non top)
    na notebooku model ACER WIN7 aspire 7738g kolejna Neostrada + PLAY ONLINE (włączone non top)

i chciał bym widzieć kto siedzi na moich komputerach i co dzieje się w moich pokojach gdy jestem w trasie i coś abym mógł widzieć co się dzieje na pulpicie

i właśnie chciał bym aby ten ACER był głównym komputerem z którego będę mógł podglądać pozostałe

bardzo liczę na waszą pomoc i z góry dzięki

Domyślnie

Poszukaj jakiś programów do kontrolowania komputera. to chyba najlepsze rozwiązanie a jak nie to napisz sam w c++:

1. Polecam kompilator Dev-C++.
    2. Poznaj podstawy winapi, naucz się winsocket..
    3. Pulpit przechwycić to chyba nie problem, gdy poznasz windows gdi. O wysyłaniu mapy bitowej poczytaj w internecie.
    4. Tu masz o przechwytywaniu obrazu z kamerki www.winapi.org - Programowanie w Windows API, Win32, C, C++, winsock
    5. Bedziesz musiał chyba mieć publiczne ip.
    6, Gotowy program trzeba dopisać do autostartu w rejestrze (najlepiej go nazwać np. windows.exe). W kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run dodaj ciąg o jakiejś nazwie i tam wpisz do środka ścieżkę dostępu do tego programu. Zaszyj go gdzieś w windows/system32.

Musisz napisać serwer i klient, który zainstalujesz na swoim komputerze. Klient może żądać obraz pulpitu albo obraz z kamery.
    Po zainstalowaniu serwera trzeba zapoznać programy antywłamaniowe.. odblokuj albo coś takiego jak jest zapora.

.. jak nie pomogłem to trudno, przynajmniej próbuje.
    Ostatnio edytowane przez ponulaczek : 03-24-2010 - 21:30

Domyślnie

dzięki ale liczyłem na coś mniej skomplikowanego ale to już jakiś punkt zaczepienia czekam na więcej instrukcji pozdrawiam

Domyślnie

dzięki i nawzajem!

Wiem że troche trzeba sie pomeczyc zeby taki program napisać ale by był najlepiej dostosowany do Twoich potrzeb. Nie wiem czy znajdziesz program co obraz z kamery wysyła i screen pulpitu.

Zainstaluj jakiegoś trojana ;P http://www.trojany.cba.pl/tro/cafeini_1.1.rar
    Kiedyś go testowałem i jest dobry. Przecież nie musisz korzystać z manipulowania komputerem. Tam jest chyba keylogger, przesyłanie pulpitu.. na początek wystarczy

Domyślnie

a jakiś program co tylko wysyła obraz z kamerki uruchamia się z systemem i wysyła od razu na mojego acerka lub gdzieś gdzie można y było to zobaczyć np strona lub cos takiego

Domyślnie

PC Anywhere co możesz mi o tym programie powiedzieć przyda się

Zasady Postowania