Orientuje się może ktoś czy istnieje może jeszcze jakieś państwa które nie maja uregulowanego prawa komputerowego, kiedyś chyba takim była Finlandia.
Orientuje się może ktoś czy istnieje może jeszcze jakieś państwa które nie maja uregulowanego prawa komputerowego, kiedyś chyba takim była Finlandia.
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
nie wiem, ale celowałbym w afrykę...
* markossx *
nikt do tej pory nie powiedział ze jest święty
a jedynie żeby nie rwać sie z jak to moja babcia mówi "motyką na ogień"
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
dlaczego?
twoja babcia się myli powiedz jej że natym polega życie by ble
ble34 (poprawione, przypadkiem dalem eMCe - sorry) - wiem o co Ci chodzi bardzo dokladnie i szanuje Twoje zdanie...
Teraz moje zdanie :-)
Nie wazne ze to Twoja osobista wojna - Ty kontra reszta swiata... to prawda ze wielu adminow na zachodzie tylko bierze kase i pierdzi w stolek - tak jest na calym swiecie nie tylko na zachodzie... ale pamietaj o tym ze admin nawet jesli obrzydliwie leniwy to nie znaczy ze to skonczony idiota - inaczej by nie pracowali tam gdzie pracuja. Moim zdaniem za duze ryzyko... no chyba ze chcesz by zrobili pokazowke na Twoim przykladzie to prosze bardzo :-)
Co do kafejek - w Polsce jeszcze OK ale w UK na przyklad wszedzie sa kamery (szczegolnie w Londynie) - tutaj idac do pracy i wracajac do domu (co zajmuje mi w sumie <1h w obie strony) jestem nagrywany okolo 300 razy dziennie :-)
Poza tym za wlamania w UE bedzie europejski nakaz aresztowania i ekstradycja :-) A jak do USA? To dziwny kraj... jak przestepstwa dopusci sie obywatel UK to ekstradycja jest prawie pewna, w druga strone nie ma szans... wiesz - takie mocarstwo jak USA moze sobie na na prawde wiele rzeczy pozwolic czy tego chcemy czy nie...
Ja uczylem sie i ciagle sie ucze tak jak to napisali pozostali - maszynka z boku... albo vmware nawet mozna (vmware server jest free) i mozna dalej testowac bez obaw... popros kolege - niech sprawdzi Twoj system - to jest frajda... nawet jesli uda Ci sie go tak zalatac i ustawic aby automatyczne narzedzia do testowania nie wywalaly wiecej niz 2-3 stron A4 raportu to juz jestes niezly :-)
Na przyklad od dawna staram sie ukryc rodzaj serwera WWW jakiego uzywam w niektorych miejscach... Mozna ukryc system operacyjny, jakie ma elementy... ale nadal sie przedstawia jako apache... ostatnio mnie zamurowalo jak mi jeden pokazal (a wiem ze tam jest apache) w narzedziu diagnostycznym odpowiedz 'A webserver' - jakbym cholera nie wiedzial
Ostatnio edytowane przez TQM : 03-26-2007 - 22:35
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
nigdy nieuwarzałem adminów za idotów
i nieuważam
co do ukrywania
typu serwera
obczai sobie to
http://www.vivapolska.tv/SAM/index.php?id=%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%^^^^^^^^^^^^^^&&&&&&&&&& &&&&&&&&
niby iss
a system to linux
i oco chodzi
nichce mi sie wiezyć
ze klijent odpala iss
na linuxe
z derugiri strony
trudno uwierzyć zeby to był windows w tei sieci
hostują jeszce
pko
i polsat oile dobrze pamietam
jest myk, żeby apache się przedstawiłą jako IIS na przykład ale trzeba ingerować
w kod i przekompilować rzecz jasna - nie ćwiczyłem tylko czytałem na stronach apache.org (jak dobrze pamiętam) ale nie zalecają - nie piszą dlaczego...
ale można, wszystko można podobno
* markossx *
na razie babci nic nie powiem bo jak jej ostatnio powiedziałem ze "Radio Maryja" to największa sekta w Polsce to sie do mnie nie odzywa ;/
PS. TQM - pierwsze słowo twojego postu o na bank od eMCe sie powinno zaczynać - bo chyba ci o co innego chodziło - albo ja nie zrozumiałem jakie miałeś intencje...
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
eMCe - blad poprawiony...
ble34 - to fakt... hack.pl przedstawia sie serwerem IdeaWebServer cokolwiek to nie znaczy... a np moj blog (link w stopce) mowi 'Its a webserver' :-)
OFF-TOPIC:
Co do tematu czy to windows czy nie - to nie mozna przesadzac... my jakos chyba nie wierzymy hehe ze windows moze do czegos uzytecznego sluzyc poza grami... ale realia sa takie ze bardzo wiele firm nadal uzywa Windows i IIS'a do prowadzenia witryn... nie pytaj mnie dlaczego... a jak ich zapytasz to tez czesto nie beda wiedziec :-)
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)