Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Problemy z uzyskaniem danych o Adresacie na podstawie Ip

Domyślnie Problemy z uzyskaniem danych o Adresacie na podstawie Ip

Witam wszystkich mam następujący problem próbuję ustalić z jakiego adresu zamieszkania został do mnie wysłany email. Doszedłem po ip z nagłówka do konkretnego dostawcy Internetu teraz pytanie w jaki sposób uzyskać dane o użytkowniku zarejestrowanym pod tym ip. Wystosowałem do admina pismo oczywiście fikcyjne którego adresatem jest Konkretna Komenda Policji próbująca ustalić adres tego użytkownika w celu skontaktowania się w sprawie oszustwa na allegro oczywiście użytkownik ten był podany jako ofiara. Wszystko by było dobrze pieczątki itd. Ale nie przeszło panowie zechcieli wysłania tej prośby w formie listu oczywiście z adresem zwrotnym tej że komendy. Proszę o pomoc to dla mnie bardzo ważna sprawa a niestety wyczerpał mi się zapas pomysłów wiec zwracam się o pomoc.

Domyślnie

kwestia IP.
    1) masz prawdopodobnie adres ISP (dostawca Neta) tego człowieczka
    2) odwiedź sobie stronkę http://www.ripe.net/ tam poszukaj info na temat adresu, tzn. do kogo należy. wtedy będziesz wiedział przynajmniej gdzie uderzyć w sprawie logów dotyczących połączeń, sam adresu kompa człowieczka się nie dowiesz zwłaszcza jeśli to prywatne mieszkanie...
    nie tylko wiem czy ISP udostępni logi osobie prywatnej (takiej jak Ty np)...
    może być tak, że będzie potrzebny nakaz policji czy prokuratora ale wtedy musisz wykazać, że zostało popełnione przestępstwo (tak sądzę)
    poszukaj postów tqm - On pisał coś w kwestii logów...
    * markossx *

Domyślnie

Falszujac pismo tak aby wygladalo na wyslane przez Policje wlasnie zarobiles sobie paragraf... gratulacje!

Bedzie dla Ciebie najlepiej jesli ISP o sprawie zapomni... bo skoro dali Ci odpowiedz ze chca to na pismie to znaczy ze maja kontakt zwrotny do Ciebie... a jak ISP zglosi sprawe na policje to masz przesrane i to zdrowo. Z usmiechem powiem, ze Policja nie lubi jak ktos jej robi 'konkurencje'... niemniej wysylajac lipne pismo z podrobionymi pieczatkami zlamales prawo i mozesz za to nawet isc siedziec. Raz jeszcze gratuluje pomyslowosci!

Bylo walkowane na forum, ze nie da sie dojsc z lokalizacja dalej niz do poziomu ISP. Jesli chcesz znalezc adres usera konkretnego to po to masz Policje i sady (do czego widze doszedles sam)... Jesli zostales oszukany powinienes to zglosic.

Przenosze ten watek do Off-Topic bo z dzialem Hacking ma tyle wspolnego co moja dzisiejsza lista zakupow z lotami kosmicznymi.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

"sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie"
    * markossx *