Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 19 z 19

Temat: Dywagacje użytkownika nt. hack.pl

1. Domyślnie

Cytat Napisał Mad_Dud Zobacz post
    Brak reakcji bo pomysły są chybione. Chcecie (użytkownicy) zmian, ale nie wiecie, co ma być zmienione. Sam niżej piszesz, że chcesz tych zmian, a jako admin forum powinieneś wiedzieć, że żadna z nich nie prowadzi do rozwoju i podniesienia poziomu forum. Powtórzę po raz kolejny - główną zmianą muszą być wątki na forum, z czym się zgodziłeś.
    Brak reakcji to w pewien sposób wygląda jak olewanie. Powiem Ci, że napisanie paru słów, nawet mówiących o tym że nie będzie i basta.

Ale oni mają do tego pełne prawo. Nie ma nic do powiedzenia na te kiepskie propozycje wspomniane wcześniej. Gdy pojawił się dobry pomysł, bez gadania dostaliśmy wsparcie - kanał IRC.
    Po raz kolejny powtórzę. Komercyjny charakter forum daje pełne prawo administracji do jakichkolwiek działań bez pytania nas o zdanie.
    Tak. To fakt. Pytanie tylko jak długo można coś takiego pociągnąć? O bunt społeczności forum nie trudno. A bez społeczności forum nie przetrwa. Więc jednak wypada brać pod uwagę zdanie społeczności forum. Oczywiście społeczność nie decyduje o wszystkim jednak są rzeczy, w których powinni wyrazić swoje zdanie.

Ale znowu stawiasz mnie przed paragrafem 22. Nie chcesz tu aktualnych adminów i wymagasz od nich udzielania się.
    Źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi o to, że ich nie chce. Ja jestem za tym żeby byli. Chodzi mi o same działania administracyjne i sposoby w jaki się to odbywa.

TQM poruszył wątek artykułów. Ale tutaj znowu wracamy do meritum sprawy - poziom wątków na forum. Przecież mamy dział FAQ. Gdyby pojawiły się ciekawe wątki, nad którymi byśmy popracowali, wynik naszej pracy zostałby przeniesiony do faq a może nawet na główną stronę portalu.

Nie chcę, żeby ktokolwiek zrozumiał mnie źle. Jestem za rozwojem forum. Bardzo chcę, żeby działy się tutaj ciekawe rzeczy, ale muszą być dokładnie przemyślane.
    Ja również jestem za rozwojem. Lubie bardzo to forum i na stałe na nim jestem. Z tego też powodu napisałem ten temat.

Hm, dział FAQ. Tam praktycznie nic nie ma tak naprawdę. Uważasz, że na forum nie ma jednego tematu, który już teraz mógłby tam trafić?

2. Domyślnie

Cytat Napisał mlodszy Zobacz post
    Hm, dział FAQ. Tam praktycznie nic nie ma tak naprawdę. Uważasz, że na forum nie ma jednego tematu, który już teraz mógłby tam trafić?
    Tak, są tematy, ale nie są one odpowiednio zebrane do kupy i sformatowane. Nie są też zgłoszone do przesunięcia do działu.

Domyślnie

Najlepszą zmianą na forum będzie pisanie ciekawych, wysokiego poziomu tematów, które rozpoczną wartościową dyskusję.
    Nie chce, zeby ktos pomyslal ze jestem stary maruda, ale jak wchodze na forum i widze trącące myszka tematy sprzed paru lat-ma skojarzenia takie jak mlodszy, a stwierdzenie w stylu ' nikt cie nie zmusza, zmien forum' uwazam za co najmniej niewlasciwe:/. Nikt nie wymaga, zeby codziennie pojawiala sie taka ilosc newsow jak na onecie, ale tu jak widze news pojawia sie tylko z okazji Confidence etc.
    Ostatnio edytowane przez bemyself : 01-21-2010 - 19:42
    Atheros? - nanzwa mhata yangu

Domyślnie

Hmmm to prawda wiec mam propozycje - kazdy moze napisac felieton, podeslac do MateO i tekst ukaze sie na portalu. Nie mozna wymagac od ludzi ktorzy robia to za friko aby dostarczali content regularnie - kazdy ma swoje wlasne zycie i rachunki do zaplacenia

Mowie serio - zapraszam do pisania, na pewno na portalu znajdzie sie miejsce na recenzje ksiazek, felietony, analizy skomplikowanych tematow, itd. W sumie przed chwila dostalem wiadomosc od znajomej osoby ktora wzbudzila dosc ciekawa rozmowe - sadze ze to sie kwalifikuje na osobny post w postaci felietonu. Jesli czas pozwoli to podesle do publikacji lada dzien.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Witam!

Od kilku miesięcy trwają prace nad hack.pl, efekty będą widoczne w najbliższych tygodniach!
    Ostatnio edytowane przez MateO : 01-21-2010 - 23:31

6. Domyślnie

Cytat Napisał MateO Zobacz post
    Witam!

Od kilku miesięcy trwają prace nad hack.pl, efekty będą widoczne w najbliższych tygodniach!
    Dziękuje za zainteresowaniem kogoś, z administracji. Czekam z niecierpliwością na te zmiany. Z chęcią podzielę się opinia na ich temat. Dziękuję również moderatorom za tak czynny udział w dyskusji.

Temat jednak niech zostanie otwarty. W końcu szukam konstruktywnej dyskusji, a nie głupich zaczepek

Domyślnie

Co do zmian, jestem za, a nawet sam chciałem się zgłosiłem na jako tako "newsmana", było to w grudniu. Miał być odzew w połowie stycznia i dalej czekam z niecierpliwością. Jeżeli chcecie zmian na forum, to nie zapominajcie kto tworzy forum. Żeby był poziom to muszą być ludzie na poziomie, a kto tu wchodzi? Większość ludzi tworzy tu konto żeby napisać jak włamać się na maila/konto w grze/komputer kolegi. Nic nie zapowiada się na to żeby te dzieci się opamiętały i co idzie za tym nie będzie większego poziomu na forum. Mam nadzieję że to co zapowiedział MateO sprawi że będzie to forum oraz portal na najwyższym poziomie

Domyślnie

Cytat Napisał zuber Zobacz post
    Mam nadzieję że to co zapowiedział MateO sprawi że będzie to forum oraz portal na najwyższym poziomie
    To i ja sie moze wypowiem A co ma zrobic administracja czy MateO w zawiazku z poziomem forum. Domena jest taka, a nie inna i trole co jakis czas beda sie pojawiac.

Jednak jest tez jakas stala ekipa i tez nic sie nie dzieje. Od czasu do czasu ostatnio rax666 wpadnie na jakis szalony pomysl i jakas tam dyskusja sie rozkreci tak to nic ciekawego sie nie dzieje.

Sam chcialem tam jakies tematy pociagnac np. http://hack.pl/forum/thread6870,atak...rzed_nimi.html

ale jak widac zero jakiegokolwiek zainteresowania, a sam nie mam jakiejs inwencji tworczej aby pisac dla sztuki bo niewiadomo co kogo interesuje.

Powstana ciekawe pytania to zapewne i tematy sie rozkreca, jest tutaj kilka osob majacych jakies doswiadczenie wiec nie widze problemu.

O ile co do strony mozna marudzic ze brakuje troche newsow ot np. IMHO jedna z ciekawszych wiadomosci tego miesiaca:

http://praetorianprefect.com/archive...-kernal-crash/

he he a ISP w PL i nie tylko dostawali przez to sraczki

To niestety ale forum tworzymy my i nie ma tutaj co zwalac winy na jakis oszolomow ktorzy od czasu do czasu sie pojawiaja lub administracje.

Jak ktos ma jakies ciekawe pomysly, pytania to nic tylko zakladac nowe watki.
    --
    ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"

Domyślnie

Sam chcialem tam jakies tematy pociagnac np. http://hack.pl/forum/thread6870,atak...rzed_nimi.html

ale jak widac zero jakiegokolwiek zainteresowania, a sam nie mam jakiejs inwencji tworczej aby pisac dla sztuki bo niewiadomo co kogo interesuje.
    Pozwolę sobie nie do końca się zgodzić...

Wątek, który założyłeś wiele mi wyjaśnił i myślę, że prędzej czy później wiele osób z niego skorzysta...sorry za brak odzewu, ale w wolnym czasie magluję materiały z linku, który podałeś W sumie nie pisałem bo ciężko było coś dodać

Jeśli można to mam gorącą prośbę o wiele więcej podobnych wątków i o nie zniechęcanie się...

Trolle były są i będą i kij im w oko...a poziom forum zależy od chyba od jego użytkowników więc może zacznijmy od siebie i wzajemnego szacunku a pewnie i zmiany nie będą potrzebne

pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12